Verdens bedste wakeboardere leverede vilde tricks i Frederiksholms Kanal

Godt 15.000 tilskuere oplevede i dag Red Bull Cope’n’waken – Danmarks største wakeboard konkurrence i hjertet af København, hvor 12 af verdens bedste wakeboardere leverede hårrejsende tricks. Vinderen blev den kun 17-årige Pedro Caldas fra Brasilien.

12 veloplagte riders indtog lørdag eftermiddag Frederiksholm Kanal, der i dagens anledning var omdannet til en kabelpark med rails og kickers. De 12 riders leverede imponerende tricks, som sendte hænderne i vejret på de godt 15.000 tilskuere hele vejen rundt om kanalen.

EZ 17 06 17 Copenwaken 0006

Vilde tricks midt i København. Foto: Red Bull Content Pool.

Det unge brasilianske talent Pedro Caldas snuppede førstepladsen, mens Matthew Muncey fra England indtog andenpladsen og danmarksmester i wakeboard Robin Leonard fik en velfortjent tredjeplads i den intense konkurrence.

Det har været en super fed oplevelse at få lov til konkurrere og vise nogle tricks i centrum af København. Det er som at være midt i en gladiator arena med folk, der hepper på dig hele veje rundt om kanalen. Jeg er super stoked over min førsteplads og kommer helt sikkert tilbage til Danmark", siger Pedro Caldas, vinder af Red Bull Cope’n’waken 2017.

Konkurrencens format

Konkurrencen foregår via et 130 meter langt kabelsystem, der trækker riders gennem kanalen med over 30 km/t. Der vil være opstillet en række forhindringer i form af kickers og rails, hvor riders vil lave deres vildeste og mest krævende tricks for at vinde konkurrencen.

JG 170617 Red Bull Copenwaken 2017 Denmark 2339

Konkurrencen afvikles i et ’head to head’ format. De enkelte heats afgøres ved lodtrækning fredag aften i forbindelse med træning. I første runde fordeles riders 2 og 2 på 6 heats, hvoraf de bedste riders i hvert heat avancerer sig til næste runde. I anden runde vil vinderne af hhv. heat 1 & 2, heat 3 & 4 samt heat 5 & 6 køre mod hinanden, hvoraf den bedste rider i hvert af de 3 heats avancerer sig til finalen. I finalen kører de sidste tre riders mod hinanden.

Top 3 placeringer

1. Pedro Caldas, Brasilien

2. Matthew Muncey, England

3. Robin Leonard, DanmarkSeneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker