Frådende Lillebælt stoppede Danmarks længste surfrace

Lillebælt viste tænder og stoppede surferne i Danmarks længste surfrace fra Flensborg til Hejlsminde. De fire surfere fra Danmark og Tyskland blev mødt af stormende kuling i vindstødene, to meter høje bølger, hård regn og ingen sigtbarhed. Det var for farligt at fortsætte, så af sikkerhedsmæssige årsager afblæste arrangørerne det 110 kilometer lange løb efter 80 kilometer.

"De havde en hård dag derude, og nogen gange må man erkende, at naturen er stærkere end selv de bedste windsurfere", siger arrangøren af Dunkerbeck Regatta, Britt Dunkerbeck.

Surferne med den 42-dobbelte verdensmester Bjørn Dunkerbeck, og bror til Britt, i spidsen, nåede efter fem timer til Fyns Hav klokken knap 16.00 efter starten i Flensborg kl. 11.00. En tur, der normalt bør tage to-tre timer. De tre andre var Klitmøller-surferen Mikkel Asmussen, den tidligere mangedobbelte tyske mester, Bernd Flessner og den nuværende professionelle PWA-surfer fra Tyskland, Gunnar Asmussen.

Det var hårdt

"Vi var ude i regulær stormvejr. Jeg kunne ikke se noget - hverken land, vand eller bøjer. Der kom bølger fra alle sider, og vi blev mødt af hård regn. Det var ret hårdt", siger Bjørn Dunkerbeck, der ellers har prøvet meget i sin 30-årige karriere som professionel windsurfer. "Men vi klarede at forbinde Danmark og Tyskland. Under de vejrforhold er det et flot resultat og noget, som man kan bygge videre på", lyder det optimistisk fra Bjørn Dunkerbeck.

Racet var en test af mulighederne for at lave et stort langdistance-ræs mellem Flensborg og Hejlsminde i forbindelse med Dunkerbeck Regattaen. Selvom sejladsen blev afblæst, var det en brugbar generalprøve for arrangøren af Dunkerbeck Regatta, Britt Dunkerbeck.

"Beslutningen om at stoppe var den eneste rigtige. Man vil gøre det samme til et stort World Cup-stævne. Det kommer ikke til at påvirke vores beslutning om, at vi vil forsætte med at udvikle løbet", siger Britt Dunkerbeck.

Kom og surf

Regattaen fortsætter i weekenden med Hjelsminde Strand Festival, hvor gæsterne kan komme på vandet i en windsurfing begynder zone, prøve SUP og kajak. Man kan tage ungerne med på strand-safari, deltage i guidede ture, hvor der fortælles om lokalhistorien og naturen ved Hjelsminde. Strandfestivalen og Regattaen finder sted fra fredag den 9. til søndag den 11. juni 2017 med et Grand Prix-race rundt om Brandsø og et langdistancerace til Fyn og retur som de to store surf-events. Fredag og lørdag aften er der strandfest med musik og god mad.

Følg med på event Facebook siden: Dunkerbeck Longdistance Pro/Am 2017 og på dunkerbeck-windsurfing.comSeneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen