EM i SUP: Hele fire danskere er klar

I dag onsdag starter EM i SUP i Portugal, og hele fire danskere er klar til de næste tre dage, hvor der skal dystes i disciplinerne, ’Technical’ – ’Wave’ og ’Distance’.

Den tredobbelte og regerende verdensmester Casper Steinfath skal deltage i Technical og Distance sammen med en upcoming SUP-stjerne Christian Andersen, som også reagerer, hvis navnet Polar Bear bliver nævnt. På kvindesiden er Danmark stærkt repræsenteret af Nicoline Rasmussen i race disciplinerne og Annette Qvistgaard i SUP surfing.

Håber på medaljer

Landstræner for det danske SUP landshold, Niels Lønborg, har følgende forventninger for holdet under EM, og udtaler til Bådmagasinet i en pressemeddelelse: "Vores klare mål her ved EM er at styrke vores landshold både som hold, men også udvikle de individuelle surfere frem mod VM senere i år. Derudover forventer jeg at se atleterne vokse igennem konkurrencen og udvikle sig ved hjælp af hinanden. Vores mål er klart en top fem placering som land, og specielt i både 4 km og 18 km distancerne håber vi på at Casper Steinfath kan snuppe metal".

Ugen program

I går tirsdag var der åbningsceremoni og potentiel start for SUP Wave. Onsdag: 4 km Technical Race finale + SUP Wave, Torsdag: Potentiel hviledag, Fredag: 18 km Distance Race + SUP Wave + Medaljeceremoni.

Hurtigst voksende

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport over hele verden, og har i de seneste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor.

Danmark skal i perioden 1.-10. September 2017 være vært for Stand Up Paddle Verdensmesterskabet som afvikles af International Surfing Association i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund, Friends of Cold Hawaii, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.

Casper Steinfath Klar til EM

Landstræner Niels Lønborg håber på den regerende verdensmester Casper Steinfath (bnilledet) kan vinde medaljer ved EM i Portugal. Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen