Dunkerbeck søskende skriver dansk surfhistorie

I morgen ved middagstid skriver Britt Dunkerbeck fra Hejlsminde dansk surf-historie, når hun skyder Danmarks længste surfrace i gang fra havnen i Flensborg. The Stretch, som racet hedder, fra Flensborg til Hejlsminde Strand er med sine 110 kilometer det længste officielle surfrace i Danmark og byder på nogle betydelige strabadser op gennem Lillebælt. Selv for den tidligere mangedobbelte verdensmester i windsurfing, Bjørn Dunkerbeck:

"Bølgerne og strømmen i Lillebælt kan være ekstreme, så det bliver udfordrende og spændende. Jeg har surfet lignende event før. Fehmern Rundt på 40 kilometer eller racet fra Aruba i Spanien over Tenerife til Marokko og tilbage igen", siger Bjørn Dunkerbeck, der til daglig bor i Spanien.

Portrait Bjørn Dunkerbeck 002 LOW res

Bjørn Dunkerbeck.

Den 42-dobbelte verdensmester og bror til kvinden bag Dunkerbeck Longdistance Pro/Am Windsurfing Regatta og Hjelsminde Strand Festival er trods sine 48 år i topform til de 110 kilometer, da han deltager i flere landdistanceraces om året.

Fire af de bedste

Med på turen har han tre rutinerede surfere: Den 16-dobbelte tyske mester Bernd Flessner på vandet, Klitmøller-surferen Mikkel Asmussen og den nuværende tyske professionelle PWA-surfer, Gunnar Asmussen."Det er første gang, at nogen i Danmark forsøger sig med så langt et race. Det er en stor logistisk opgave at holde styr på et stort felt med mange surfere over en stor strækning, så derfor starter vi ved fire af de bedste windsurfere, vi kunne finde", siger Britt Dunkerbeck, der forventer at udvide feltet til næste år.

Action Bjørn Dunkerbeck surfing 002 LOW res

Bjørn Dunkerbeck på vandet.

Britt Dunkerbeck, der til daglig driver Dunkerbeck Windsurfing og SUP i Hejlsminde, sender surferne afsted onsdag klokken 11.00. Under gode vejrforhold vil turen tage fire timer. Men da vejrudsigten siger middel til hårde forhold i Lillebælt med en tiltagende vind, bølger, risiko for regn og omkring 15 grader, må surferne formentlig holde to pitstops undervejs for at skifte udstyr. og ventes ved stranden i Hejlsminde tidligst fem timer senere – altså mellem 16.00 og 16.30.

The Stretch er et optaktsrace til årets Dunkerbeck Longdistance Pro/Am Windsurfing Regatta og Hjelsminde Strand Festival i den kommende weekend. "Stranden kommer til at emme af den der særlige surfer laid back-stemning. Det er windsurferne, der sætter scenen for festivalen og sørger for hovedattraktionen. Der er stor opbakning fra de lokale, som deltager på vandet med egne både til regattaen – men også på stranden", siger Britt Dunkerbeck, der selv er 17-dobbelt verdensmester i windsurfing.

Kig forbi

Strandgæsterne kan komme på vandet i en windsurfing begynder zone, prøve SUP og kajak. Man kan tage ungerne med på strand-safari, deltage i guidede ture, hvor der fortælles om lokalhistorien og naturen ved Hjelsminde. Strandfestivalen og Regattaen finder sted fra fredag den 9. til søndag den 11. juni med et grand prix-race rundt om Brandsø og et langdistancerace til Fyn og retur som de to store surf-events. Fredag og lørdag aften er der strandfest med musik og god mad.

Følg med på event Facebook siden: Dunkerbeck Longdistance Pro/Am 2017 og på dunkerbeck-windsurfing.comSeneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen