Surf: 'The Stretch' – nyt krævende race fra Flensborg til Hjelsminde

Velkommen tilbage – den 42-dobbelte verdensmester Bjørn Dunkerbeck mødes igen med sin tidligere rival og ven, den 16-dobbelte tyske mester Bernd Flessner på vandet.

De to surferveteraner tørner sammen på ’The Stretch’ – et nyt 110 kilometer langt race fra Flensborg Havn til Hjelsminde syd for Kolding. Racet bliver sejlet mellem den 6. og 9. juni. Starthornet lyder, når vinden er perfekt.

- Det her bliver spændende og krævende. The Stretch er en ny udfordring for mig, og at Bernt deltager gør det kun endnu bedre. Vi er gode venner, har surfet på samme team og surfer stadig tit sammen, fortæller Bjørn Dunkerbeck fra sit hjem i Spanien.

- Bølgerne og strømmen i Lillebælt kan være ekstreme, så det bliver udfordrende og spændende. Jeg har surfet lignende event før. Fehmern Rundt på 40 kilometer eller racet fra Aruba i Spanien over Tenerife til Marokko og tilbage igen, siger Bjørn Dunkerbeck.

De to windsurf-legender bliver blandt andet sekunderet af Klitmøller-surferen, Mikkel Asmussen sammen med den nuværende tyske PWA-surfer, Gunnar Asmussen.

Bernd Flessner er klar og ser frem til at kæmpe mod Lillebælt:

- Jeg sagde ja med det samme, da jeg blev spurgt, om jeg vil være med i racet. Det er et stort projekt, og det bliver nervepirrende både for os på vand og for tilskuere på land, siger Bernd Flessner.

The Stretch er et optakts race til årets Dunkerbeck Longdistance Pro/Am Windsurfing Regatta og Hjelsminde Strand Festival, som Dunkerbeck-søsteren, Britt, står bag.

Det er anden gang, at hun stabler strand- og surf-festen på benene – og den har fået vokseværk i år.

- Stranden kommer til at emme af den der særlige surfer laid back-stemning. Det er windsurferne, der sætter scenen for festivalen og sørger for hovedattraktionen. Der er stor opbakning fra de lokale, som deltager på vandet med egne både til regattaen – men også på stranden, siger Britt Dunkerbeck, der selv er 17-dobbelt verdensmester i windsurfing.

- I år lægger vi vægt på alt det sjove, som man kan lave i og ved vandet. Strand Festivalen har sig et event-program, og her er det noget for alle generation, fortæller hun.

Strandgæsterne kan komme på vandet i en windsurfing begynder zone, prøve SUP og kajak. Man kan tage ungerne med på strand-safari, deltage i guidede ture, hvor der fortælles om lokalhistorien og naturen ved Hjelsminde.

Strandfestivalen og Regattaen finder sted fra den 9. til den 11. juni med et grand prix-race rundt om Brandsø og et langdistancerace til Fyn og retur som de to store surf-events. Fredag og lørdag aften er der strandfest med musik og god mad.

Se hele programmet herSeneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen