Sebastian Kornum misser Formula VM

Formula surferen Sebastian Kornum skulle lige nu have befundet sig på Azorerne, hvor forberedelserne til dette års VM skulle være i fokus. Sebastian Kornum har det seneste års tid befundet sig i absolut verdensklasse og har domineret både den danske og tyske mesterskabsklasse, hvilket i sig selv er imponerende. Kornum skulle have surfet om VM medaljer fra den 12.-19. november 2016, hvor han håbede på at kunne forbedre sit resultat fra sidste år, hvor det blev til en flot bronzemedalje.

Men desværre er Sebastian Kornum blev ramt af en noget usædvanlig skade for mænd - nemlig bækkenløsning, som gravide kvinder ofte bliver ramt af. Skive-surferen fik for seks uger siden et voldsomt slag på sit bækken, som røg ud af den vante position og endnu ikke er faldet på plads. For ikke at forværre skaden ser Sebastian Kornum sig nødsaget til at melde afbud til VM - en beslutning der naturligvis er truffet i samarbejde med sponsorerne.

"Jeg fik skaden, da jeg styrtede i forbindelse med World Cup-stævnet i Klitmøller, da jeg blev trukket efter en jetski", fortæller Sebastian Kornum. Det er ingen hemmelighed, at Sebastian Kornum det sidste stykke tid har eksperimenteret med foils - og det var netop et sådan bræt, han stod på, da han styrtede.

"Jeg kunne mærke det med det samme. Der var nogle muskler i ballen, som gav sig. Jeg fik også klemt min menisk og forstrukket nogle ledbånd, men lægerne lurede først senere, at bækkenet havde løsnet sig", udtaler Sebastian Kornum.

Fortryder ikke

Selv om styrtet skete i en 'for sjov'-øvelse, fortryder Sebastian Kornum ikke sit vilde stunt. "Jeg har tænkt rigtig meget over, om jeg nogle gange gør nogle ting, jeg ikke brude gøre, og hvad jeg skal gøre anderledes for at undgå at blive skadet. Men når jeg ser tilbage gennem hele min karriere, så har jeg tit lavet den slags ting, og det er måske det, der har gjort, at jeg har fået hele pakken med i sidste ende".

Hawaii må vente

De seneste år har Sebastian Kornum boet og arbejdet på Hawaii i vinterperiode for at udvikle udstyr for sine sponsorer. Det var planen, at turen skulle gå til Hawaii efter VM. Men det lader til, at han må blive en stund i det vinterkolde Danmark. "Jeg bliver nødt til at lytte til skaden og få det hele på plads, ellers kommer jeg mig ikke ordentligt hen over vinteren. Så jeg har valgt at give det noget tid og har meldt ud, at jeg ikke ved, hvornår jeg er frisk. Så det bliver måske først efter nytår, jeg tager af sted".