World Tour sølv til Casper Steinfath

Det var bestemt en mindeværdig dag for det danske surf-talent Casper Steinfath fra Klitmøller, da han natten til torsdag skrev både dansk og europæisk surfhistorie ved at sikre sig en solid anden plads i årets samlede World Tour i disciplinen “Stand Up Paddle Racing”. Det er første gange nogensinde, at en dansk eller europæisk surfer står på podiets næstøverste trin på World Touren, og kan gå derfra med en sølvmedalje om halsen.

World Tour podiet for 2016 Casper Steinfath nr. 2 tv Connor Baxter nr. 1 midt Kai Lenny nr.3 th Photo Trevor Clark Red Bull Content Pool

Casper Steinfath med sin sølvmedalje om halsen. Foto: Trevor Clark/ Red Bull Content Pool.

Afholdt i San Francisco

Årets sidste World Cup blev onsdag afholdt i San Francisco, hvor den 12 km lange rute blandt andet bød på fire meter bølger og et smut forbi den berømte “Golden Gate Bridge”. Atleterne havde været på standby til dette event i flere uger, da arrangørerne ville sikre sig de helt rette forhold med tilstrækkelige store bølger. For at vinde den samlede VM titel krævede det, at Steinfath fik minimum en 3. plads i San Francisco. Casper kæmpede hårdt fra start til slut og demonstrerede god kontrol i de store bølger, som kontinuerligt skyllede benene væk under mange af sportens mest rutinerede navne. Efter en god time på vandet og en heroisk indsats fra den danske surf-komet blev det til en stærk 4. plads, hvilket desværre akkurat ikke indbragte nok point til at vinde årets World Tour.

Bølgerne gik højt i San Francisco. Casper til venstre me d Kai Lenny og Connor Baxter til højre Photo Zak Noyle Red Bull Content Pool

Bølgerne gik højt i San Francisco. Casper til venstre med Kai Lenny og Connor Baxter til højre Foto: Zak Noyle / Red Bull Content Pool.

"Det var en ordentlig mavepuster at komme så tæt på at vinde en VM titel, og så se den flyve væk lige foran øjnene på mig med de mindste af marginaler. Det var en vild følelsesmæssig rutchebanetur, og jeg vidste ikke, om jeg skulle græde eller juble. Hurtigt gik det op for mig, hvor mega vildt og hvor stor en ære det var bare at have været i spil til en VM titel! Denne følelse har jeg valgt at holde godt fast i.", udtaler en tydeligt stolt Casper Steinfath.

Casper Steinfath, eller "The Viking" som han kaldes i internationale surf kredse, måtte se sig slået af Hawaiianeren Connor Baxter, som løb med den samlede VM titel. Danskeren har dog givet Baxter kamp til stregen igennem hele sæsonen, men måtte ved den forrige World Cup på Hawaii overgive den gule førertrøje.

Set i bakspejlet har det virkelig været en fantastisk sæson, og jeg er ekstremt stolt over at være nået hertil på World Touren. Jeg føler jeg i løbet af året har lært rigtig meget om mig selv som atlet og person, og jeg er dybt taknemmelig overfor min familie, venner og sponsorer som har hjulpet mig hertil. Connor (Baxter red.) var for stærk denne gang, men jeg ser allerede frem til at tage revanche næste gang vi mødes!”, fortæller Steinfath.

Der skulle ogsa løbes pa stranden mellem turene gennem bølgerne Photo Balazs Gardi Red Bull Content Pool

Der skulle også løbes på stranden mellem turene gennem bølgerne. Foto: Balazs Gardi / Red Bull Content Pool.

Overbevisende sæson

23 årige Steinfath har haft en overbevisende sæson med en stabil placering i top 2 fra begyndelsen. Steinfath startede sæson med at tage den samlede sejr i Japan, efterfulgt af en solid 2. plads i Tyskland, hvilket han derefter toppede med en overbevisende samlet 3. plads på Hawaii i sidste weekend. Stærke starter, køligt overblik ved de kritiske bøjevendinger og viljen til ikke at give op i de store bølger har været opskriften på den unge "Vikings” succes.

Et stort smil pa læben hos Casper Steinfath efter Red Bu ll Heavy Water konkurrencen i San Francisco Photo Trevo r Clark Red Bull Content Pool

Et stort smil på læben hos Casper Steinfath efter Red Bull Heavy Water konkurrencen i San Francisco. Foto: Trevor Clark / Red Bull Content Pool.

Næste stop for den danske surf-komet er Fiji, hvor han skal repræsentere Danmark ved ISA Stand Up paddle World Championships som finder sted fra den 12.-20. november 2016.