Dansker kan snuppe VM titel

Det bliver en weekend med potentiale for dansk guldfeber - i hvert fald set med danske surf briller. I weekenden har den dobbelte danske Verdensmester i Surf disciplinen "Stand Up Paddle Racing" Casper Steinfath nemlig muligheden for at tilføje end ny VM titel til sin samling.

Steinfath er lige nu på Maui, Hawaii, hvor han lørdag og søndag skal konkurrere i næstsidste afdeling af årets SUP Race World Cup. Den danske viking fører i øjeblikket World Touren efter sejre og podieplaceringer i Japan og Tyskland. Med en sejr i weekendens race kan Steinfath skrive sig ind i historiebøgerne som første europæer nogensinde til at vinde den samlede World Tour, og dermed bryde Hawaiianernes stærke greb på surfsporten.

Casper efter at have forsvaret sin guleføretrøje i Tyskl and Photo ACT Agency

Casper efter han har forsvaret sin gule førertrøje i Tyskland. Foto: ACT Agency.

"Jeg er mega spændt på konkurrencen i weekenden! Det har været en helt fantastisk sæson indtil videre, og jeg håber at kunne holde energien kørende og skrive historie for Danmark. Jeg vil give den absolut alt, hvad jeg har i mig i weekenden!", fortæller Casper Steinfath.

Viking på udebane mod lokale favoritter

Steinfath får dog sit at se til, da han skal op imod blandt andre to tidligere verdensmestre, som begge stammer fra Hawaii og kalder øen Maui deres hjem. Kai Lenny (7 x Verdensmester) og Connor Baxter (2 x Verdensmester) er stærke lokale favoritter, men det skræmmer ikke den 23 årige Thybo: "Jeg må nok erkende, at jeg denne gang er lidt på udebane. Jeg fortæller hele tiden mig selv, at alt kan ske ude i bølgerne, og der er ingen garantier, før vi krydser mållinjen. Mit mål er at holde hovedet koldt, finde min rytme og krydse fingre for bølgerne er med mig. Det bliver et brag af en uge!"

Alt kan ske ude i bølgerne pa Hawaii Photo Andrew We lker

God rytme, fart og at ramme bølgerne rigtigt er afgørende. Foto: Andrew We Iker.

Skulle den Danske "Viking" ikke have heldet og bølgerne med sig i weekenden, har han dog allerede chancen for at sikre sig titlen igen i næste uge, hvor årets sidste World Cup finder sted i San Francisco, USA.

Følg med på watermanleague.com og facebook.com/Caspersteinfath for updates.Seneste nyheder

Følg deltagerne i Silverrudder

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Kapsejlads

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Kapsejlads

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende...

Sejlsportsliga

Sundby WOW stævnet – netværk og sejlads...

Kort nyt

Vild med vand: Kom til åbent hus i Bådelauget

★ Test af motorbåd

★ Nemt i havn med avanceret teknologi

Kort nyt

Sad fast i indsejlingen til Ålbæk Havn

Surf

Hvide Sande værtsby for EM i SUP i 2022

Udvalgte artikler *