Deltagerne ved Cold Hawaii krydser fingre for vinden kommer

Med udsigt til fladt vand og ingen bølger blev den syvende udgave af World Cup'en i Klitmøller åbnet mandag eftermiddag. Ifølge vejrudsigterne kommer vinden og bølgerne sidst på ugen. For surferne i Cold Hawaii er det business as usual. De er vant til at vente på vinden.

- Jeg glæder mig til at konkurrere. Vi mangler noget vind, men det kommer forhåbentlig sidst på ugen. Ellers glæder mig til en fed uge her i Klitmøller, siger en af Danmarks bedste bølgewindsurfer, Kenneth Danielsen (32 år) fra Aalborg.

Han blev nummer seks sidste år.

- Jeg håber, at jeg kan lave samme placering - eller lidt bedre. Sporten kræver, at jeg træner rigtig meget. Men det kan være svært, for vi bestemmer ikke selv og vind og bølgerne, siger han.

For Kenneth og kollegerne er vind og bølger en forudsætning for at komme på vandet, inden stævnet lukker søndag aften. Derfor holder surferne i Cold Hawaii et ekstra godt øje med vejrudsigterne og avancerede vind-apps. De seneste prognoser viser, at et kraftigt blæsevejr rammer revet ud for Klitmøller i weekenden.

- Søndag ser ud til at blive den bedste dag, siger chefdommer Duncan Coombs.

Man skal bruge cirka fem timer med stabil vind for at finde en vinder, så de skal senest på vandet søndag kl. 13.00.

I bølgewindsurfing gælder det om at hoppe på bølgerne på vej ud og ride på dem på vej ind. Surferne møder hinanden to og to i et heat på 6-8 minutters varighed. Den surfer, der får flest point af dommerne, går videre. Den anden ryger ud.

Udover Kenneth Danielsen er fire danskere med i stævnet. De to veteraner Lars Petersen og Mads Bjørnå fra Klitmøller, og de to unge håb, Sebastian Kornum fra Skive og Rasmus Øgelund fra Sydfyn.Seneste nyheder

Følg deltagerne i Silverrudder

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Kapsejlads

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Kapsejlads

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende...

Sejlsportsliga

Sundby WOW stævnet – netværk og sejlads...

Kort nyt

Vild med vand: Kom til åbent hus i Bådelauget

★ Test af motorbåd

★ Nemt i havn med avanceret teknologi

Kort nyt

Sad fast i indsejlingen til Ålbæk Havn

Surf

Hvide Sande værtsby for EM i SUP i 2022

Udvalgte artikler *