SUP verdensstjerne kan bliver verdensmester på hjemmebane

Drømmen for Casper Steinfath er gået i opfyldelse. I efteråret 2017 kan den 22-årige Klitmøller-surfer blive verdensmester i StandUp Paddle surfing på hjemmebanen i Cold Hawaii.

"Tænk, at jeg kan forsvare mine to VM-titler og vinde guld foran mine venner og min familie i Cold Hawaii og København. Dét bliver stort. Jeg er vokset op i bølgerne. Jeg kender dem rigtig godt. Det er en stor fordel for mig, at VM kommer til Thy", siger Casper Steinfath.

Det internationale surfforbund, ISA, har netop offentliggjort, at Danmark bliver værter for VM i StandUp Paddle surfing i 2017. Det skete på et pressemøde i den olympiske hovedstad, Rio.

Ved mesterskaberne i Danmark skal surferne både padle på fladt vand og i de fascinerende vesterhavsbølger. Disciplinerne på fladt vand afvikles i Københavns Havn, mens bølgekonkurrencerne afvikles i Cold Hawaii.

Derfor har mesterskaberne fået navnet "Copencold Hawaoo". Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn inviterer til de mest spektakulære og bynære forhold at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

SteinfathOperaen

Casper Steinfuth foran Operaen i Københavns Havn. Foto: Cold Hawaii.

Det er Friends of Cold Hawaii og Dansk Surf & Rafting Forbund, der sammen med Copenhagen Watersports, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, har fået tildelt mesterskaberne fra International Surfing Association (ISA). Det er første gang, at ISA placerer et VM i Europa.

Finn Jorsal skriver under i Rios OL-heksekedel

Det var præsidenten for Friends of Cold Hawaii, Finn Jorsal, der skrev VM-aftalen under i Den Danske Pavillon på den berømte Ipanema-strand i Rio midt under OL, fordi det internationale surf-forbund, ISA, i forvejen er i den brasilianske storby i forbindelse med, at surfing er på OL-programmet i 2020.

"At vi vinder VM samtidig med, at surfing bliver en OL-disciplin får en kolossal betydning for udviklingen af Cold Hawaii. Allerede nu er der mange, der har spurgt mig, hvad Cold Hawaii er for noget", siger Finn Jorsal.

VM bliver afviklet i både Københavns Havn og på et af de 31 surfspots i Cold Hawaii fra Vigsø i nord til Agger Tange i syd. Derfor har mesterskaberne fået navnet COPENCOLD HAWAII. Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn giver de bedste forhold til at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

"Vi har en helt unik kystlinje her i Cold Hawaii, som mange har lagt meget i at udvikle over de seneste 10 år. Der er ingen tvivl om, at vi vil lægge alle kræfter i at gøre COPENCOLD HAWAII til et foreløbigt højdepunkt", siger Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii.

Rent sportsligt består mesterskabet af Long Distance Racing, som i lighed med åbningsceremonien afvikles i København. Derefter transporteres alle atleter til Thy, hvor SUP Surf, Technical Racing plus Relay Race og medaljeoverrækkelserne afvikles. Der vil være 280-300 deltagende atleter fra over 50 nationer inklusive hold fra 25 nationer. Eventen varer i tolv dage i alt, inklusiv ankomst og træning.

Med et VM i dette format bliver Danmark introduceret som Nordeuropas SUP-destination nummer ét, lyder det ambitiøse mål for arrangørerne.

"Copencold Hawaii vil være en nyskabelse inden for internationale SUP-races. Vi vil benytte lejligheden til at sætte gang i en række lokale og nationale aktivitet før, under og efter begivenheden, der vil være med til at booste dansk stand up paddle, samle miljøet og få endnu flere danskere på vandet", siger Jakob Færch, formand for Dansk Surf & Rafting Forbund.

Spændende samarbejde mellem land og by

Copencold Hawaii er samtidig et eksempel på, hvad Danmark kan byde på, når to byer går sammen. For Sport Event Danmark, der har hjulpet med at hente mesterskaberne til Danmark, har samarbejdet mellem storby og landdistrikt været et vigtigt parameter, da Sport Event Denmark bevilgede 500.000 kroner.

"Copencold Hawaii – ja smag på ordet! Det skal vi nemlig til at bruge, fordi vi netop har fået tildelt VM i Stand Up Padling i 2017. Med Copencold Hawaii skal vi afvikle VM-konkurrencer både i København og Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii. Det bliver et spændende samarbejde mellem land og by", siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker