Lærke Buhl-Hansen & Sebastian Fleischer officielt udtaget til OL

I dag onsdag er surferne Lærke Buhl-Hansen og Sebastian Fleischer officielt blevet udtaget til legene i Rio. Begge i windsurfingklassen RS:X. Dermed bliver Danmark repræsenteret i både mændene og kvindernes windsurfingklasse. Sebastian Fleischer har tidligere deltaget ved legene i London for fire år siden, mens det for Lærke Buhl-Hansen vedkommende bliver hendes første OL.

Da Sebastian Fleischer deltog i legene i London, var det som den yngste danske deltager - blot 18 år gammel. At Sebastian skulle til OL for fire år siden kom lidt som en overraskelse. Han udtaler således: "I 2012 kom det som en kæmpe overraskelse. Jeg gik i 2.g og deltog ved et VM i Cádiz. Da vi kiggede på resultatlisten efter stævnet, havde jeg kvalificeret mig til OL. Det skete i april måned, så jeg havde ikke OL på hjernen i mere end fire måneder. Nu har jeg haft OL på hjernen i fire år".

Fleischer

Sebastian Fleischer er udtaget til OL i RS:X. Foto: Frederik Sivertsen.

Giver ikke op trods udfordringer

Begge surfere har kæmpet og trænet intensivt de sidste år. Især Lærke Buhl-Hansen har en fightervilje, hvor hun nægter at give op trods modgang og økonomiske udfordringer. Da hun skulle deltage ved VM i Oman i oktober måned sidste år, startede hun en indsamling for at få råd til at stille op. Både familie, venner og andre spyttede i kassen, der gjorde det muligt for Lærke at tage afsted. Det gjorde en forskel, og ved netop dette stævne lykkedes det Lærke at vinde en OL nationsplads til Danmark. Siden har Lærke haft fokus på at træne - og hun rejser gerne for at kunne surfe med de bedste i klassen.

Lærke Buhl-Hansen fortæller, at man er nødt til at være opsøgende, når man kommer fra en nation med få udøvere. "Det er noget med at snakke på havnene og komme ind i varmen hos nogen. Hvis man sejler ordentligt og ellers altid er glad og smilende, så gider folk godt at træne med én. Hvis man finder nogen, som er lidt i samme situation som én selv, så kan man danne en træningsgruppe sammen. Det handler også om, hvorvidt man kan sammen på land, for man tilbringer mange timer sammen".

DSC 4259xxaa 800px

Lærke Buhl-Hansen på RS:X brættet. Foto: Flemming Ø. Pedersen.

Mens Sebastian Fleischer håber på en placering i top ti, når det går løs i Rio, så håber Lærke Buhl-Hansen i første omgang bare på at samle en masse erfaring, der kan bruges frem mod OL i Tokyo i 2020.

Vi glæder os til at følge Lærke og Sebastian i Rio - sammen med resten af Sejlerlandsholdet.