Det måtte jo komme - Windsurf-foil og så med dansk input! Se super cool video

Windsurfsporten arbejder på fuld tryk med foils, og verdens største surfbrand, Neilpryde, er lige på trapperne med et færdigt projekt. Primus motor i Neilprydes test og udvikling er dansker, og  naturligvis fristes vi til at skrive, Sebastian Kornum.

Sebastian Kornum har i fire år arbejdet tæt med Neilpryde omkring udvikling af sejl. Arbejdet foregår på Maui/Hawaii over vinteren, og de seneste to år har Sebastian været Neilprydes primære internationale testsejler. I år stod der et helt nyt projekt på programmet, nemlig foils til windsurfboards, og projektet er nu så langt, at surferne går og tripper for at se, hvad Neilpryde har fundet på.

Bådmagasinet har imidlertid sikret sig lidt insiderviden og en kort video, der løfter sløret.

Sebastian Kornum fortæller: "Vi er LANGT med det, meget længere end de andre mærker, og jeg tør godt love, at vores projekt fungerer. Det vil få stor betydning for windsurfsporten. Vi har arbejdet med to projekter, hvoraf det ene bliver ekstra interessant for sporten, fordi det gør det nemt for alle at lære at foile. Det andet bliver mere avanceret og kræver en del træning".

Bogstaveligt talt blev Sebastian Kornum kastet ud i foilsurfing, da hele teamet var samlet på stranden en dag, hvor Neilprydes chefdesigner kom med en af de første prototyper. 'Hvem har lyst til at prøve først?' blev der spurgt - og da alle tøvede, pegede chefen grinende på Sebastian Kornum og sagde: "It's you, Seb!".

Sebastian Korum fortæller om oplevelsen: "Jeg havde til mange af de andres frustration forholdsvis nemt ved at lære at foile. Når man er vant til at håndtere et Formula-board med 70 cm finne og 11 m2 sejl, så er det faktisk ikke så svært. Ok, jeg fik nogle gode crash, inden jeg fandt balancen og teknikken, for foilen giver et afsindigt løft, og man bliver nemt skudt helt ud af vandet, men efter de første par ture gik det forbavsende let. Og let er nok et godt ord at bruge, for man foiler med langt mindre tryk i sejlet og med meget mindre fysisk kraft end normal windsurfing. Faktisk står man ret oprejst og behøver ikke at hænge, men skal primært sikre at vægten går ned i board'et".

I følge Sebastian Kornum skulle det være en fantastisk oplevelse at stå svævende henover bølgerne uden en lyd og uden et eneste bump i benene. "Man bliver virkelig grebet af det, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at foil kommer til at sætte en helt ny dagsorden i windsurfingsporten. Som man kan se på videoen, planer man ekstrem tidligt og uden kraft, og med lidt øvelse kan man ikke kun holde board'et planende, men foilende i en bomning! Det er altså en fantastisk oplevelse!".

Den opmærksomme vil se, at Sebastian Kornum på videon foiler på OL-board'et RS:X. Mon det betyder, at Neilpryde arbejder på at implementere foils i OL-sammenhæng?

Bådmagasinet vover at nævne det som en realistisk mulighed...Seneste nyheder
Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *