Danske surfere stærke på Sylt

Årets første Eurocup blev over fem dage afviklet på den tyske ø Sylt, og med danske surtalenter på podierne i alle klasser.

Sejladserne foregik på Vesterhavssiden i overværelse af op mod 10.000 tilskuere dagligt, som ganske vist ikke primært kom for at se sejladserne, men mere for at nyde forårets første sol og varme på den populære kur-ø.

I vanlig stil lykkedes det de tyske arrangører at gennemføre masser af sejladser – i alt blev det til otte Formulasejladser, og en komplet Slalom-serie - så det var et træt dansk team, der søndag eftermiddag kunne lade sig hylde på scenen i de respektive klasser.

Sebastian Kornum’s 2. plads i Formula og 3. plads i Slalom rakte til en samlet 3. plads. Ikke helt tilfredsstillende for det danske supertalent, men realistisk set i lyset af at Sebastian ikke havde deltaget i større stævner siden september 2015.

I ungdomsklassen var der danskere på både 1. og 2. pladsen med 18-årige Nicklas Borgen som etter og 17-årige Peter Nors som toer. Samlet sluttede de to unge danskere på imponerende 8. og 11. pladser.

I juniorklassen tog Niklas Lillelund guldet og dermed sit hidtil bedste internationale resultat. Den kun 15 år gamle junior har rykket enormt i år, og følges trop af jævnaldrende Emil Lund som næstbedste junior.

I alt fem podiepladser til et ungt og meget talentfuldt dansk team, der alle er en del af trænings-samarbejdet med base i Skive, det såkaldte SKIW Racing.Seneste nyheder
Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *