Antoine Albeau slog rekorden i Namibia

Franske Antoine Albeau har gode relationer til Danmark. I 1994 vandt han en af sine første VM-titler (siden er det blevet til 23 af slagsen), da han sejrede i et stort anlagt VM-stævne, som blev afviklet ud for Rønbjerg Feriecenter i Nordjylland. I 2010 vandt han som den første det prestigefyldt WaterZ distancerace i Hvide Sande, og ugen efter deltog han i PWA World Cup'en i Klitmøller.

Men han har også en anden tæt relation til dansk windsurfing i form af team-samarbejdet med vores eget supertalent Sebastian Kornum. Sammen udvikler de to racingsejl for Neilpryde på Maui, Hawaii. Og det var netop et af disse racingsejl, som Albeau satte verdensrekord med i går.

Dagen startede ud med ikke så god vind - kun omkring 40 knob. Heldigvis tiltog vinden over middag, hvor Albeau havde nogle gode stræk på vandet, hvor farten kom over 50 knob. Albeau var i forvejen indehaver af verdensrekorden, men igår eftermiddag lykkedes det ham at overgå hans tidligere rekord med en imponerende fart på 53.27 knob - hvilket naturligvis er ny verdensrekord.America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger båd

Vendée Globe

Bossen i store problemer - måske

Kort nyt

ARC-start i dag: Sarah og Martin er på vej over Atlanten

Kort nyt

Lars Løkke tager også turen over AtlantenSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder