Lærke Buhl-Hansen har sikret Dansk OL-plads i windsurfing

VM for windsurfing er i den forgangne uge blevet sejlet i Oman. Lette vindforhold og ekstrem varme, hvor lufttemperaturen har ligget på 35 grader og vandtemperaturen omkring de 30 grader. Deatypiske forhold har skabt udfordringer for Lærke, når træningsbanen for Aarhussejleren til de fleste tider er Aarhus bugten.

Der er tale om en fysisk og meget krævende sejlsportsdisciplin specielt i lette vindforhold, hvor der konstant skal pumpes med sejlet for at opnå maksimal fart.

Der er ved VM over 6 dage sejlet 12 sejladser, og efter første sejldag skriver Lærke på sin blok: "Første sejldag til VM er overstået, og det har været HÅRDT med let vind og massiv varme." Som bonus information skriver hun: "Mine hænder har det pt, som om jeg lige har valgt at holde dem på en tændt kogeplade - ikke verdens rareste følelse."

Danmark er nu sikret deltagelse i 8 ud af 10 sejlsportsdiscipliner ved OL 2016

Lærke Buhl-Hansen er 23 år, bor i Aarhus og læser til maskiningeniør sideløbende med hendes windsurferkarriere. Lærke er tideligere europamester og nordisk mester i ungdomsjollen Zoom 8, men skiftede i 2009 over til windsurfing, og her er hendes bedste resultater ind til videre en fjerdeplads både ved ungdoms-VM og ungdoms-EM i 2010.