Sebastian Kornum suveræn Danmarksmester

Det gik fuldstændig som ventet, da Skive Windsurfingklub og Maritim Center Skive i weekenden afviklede finalestævnet i den danske mesterskabsserie.

Det 23-årige supertalent, Sebastian Kornum, har vundet stort set samtlige sejladser i sæsonens løb, og oftest med komfortable forspring til de nærmeste konkurrenter, Frederik Poser fra Nyborg, Nikolaj Kruppa fra Vedbæk og Kasper Juul Larsen fra København. Uden for landets grænser har han hentet to VM-medaljer, og en NM-titel er det også blevet til.

Frække bagbordsstarter, imponerende boardhandling og et sikkert overblik på banen er nogle af Sebastians styrker, men fartmæssigt har han også fundet et ekstra gear, hvor især Formula-board'et sejles på den 70 cm lange og bløde finne, nærmest som en foil, og faretruende højt på vandet (se hovedfoto).

På vej i helt den rigtige retning

Sebastian har haft fart på, siden han som 15-årig sikrede sig sin første junior-VM titel, og året efter første gang slog seniorfeltet i den danske rangliste. Siden er der løbet masser af sejre ind på kontoen, men det helt store gennembrud er kommet efter at styrketræningen - i samarbejde med Dansk Sejlunion - er lagt i faste rammer. Sebastian blev for to år siden koblet sammen med Sejlunionens træningsekspert Simon Stuart, et samarbejde som har vist sig at pege i den helt rigtige retning.

DBO Formula Slalom Open Fun - Skive 19  sep 2015  012 -  Photo- Jan Nielsen 2

Næste generation i dansk windsurfing viser også gode takter. Masser af unge talenter er på vej, med navne som Mads Jepsen fra Juelsminde og de fire Skive-juniorer Nicklas Borgen, Malte Elholm, Peter Nors og Niklas Lillelund som de kommende stjerner.

God aktiv sæson

Den danske mesterskabsserie har i 2015 omfattet seks stævner i henholdsvis Nivå, Juelsminde, Rønbjerg, Nyborg, Ringkøbing og Skive, og med i alt flere end 100 tilmeldte, og et rekordstort antal gennemførte sejladser, (11 Slalom og 21 Formula) er sæsonen en af de mest aktive nogensinde.Seneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"