Philip Köster var bedst i Cold Hawaii

Den dobbelte tyske verdensmester i bølgewindsurfing, Philip Köster, var suveræn til World Cup'en i bølgewindsurfing i Klitmøller. Han vandt finalen over den øjeblikkelige verdens-etter, Victor Fernandez Lopez fra Spanien.  Philip Köster scorede 27,5 point i finalen, mens Lopez måtte nøjes med 25,95.

"Jeg havde en god fornemmelse på vandet. Det har været en perfekt dag, og nu er jeg bare glad for at have vundet her", siger Philip Köster.

Dansker i top 20 på Verdensranglisten

Tyskeren vandt single elimination og ventede seks timer, før han kom på vandet i finalen i doublen mod spanieren. Danske Kenneth Danielsen havde ingen ventetid, for han måtte kæmpe sig igennem seks heat i double elimination for at han blev stoppet. Men sjettepladsen var han meget tilfreds med.

Skærmbillede 2015-09-19 kl. 11.14.23

Kenneth Danielsen i bølgere ud for Klitmøller

"Jeg er super tilfreds og stolt over at blive nummer seks. Det har været rigtig fedt i dag. Men jeg kan godt mærke, at jeg har sejlet syv heat i dag. Min krop er slidt og mine hænderne er flået op", siger Kenneth Danielsen om resultatet, der sender ham i top 20 på verdensranglisten.

Det er sjette gang ud af seks mulige, at man finder en vinder i Klitmøller. Tidligere på ugen så det ellers svært ud, da bølgerne var for små og vinden for svag. Men det lykkedes med en lang fredag, der begyndte kl. 7.20 og sluttede kl. 18.30.

"Jeg er utrolig lettet over at vi endnu engang har fået en vinder og Klitmøller og Cold Hawaii har bevist at vi har forhold i verdensklasse", siger Robert Sand.

"Det er fantastisk, at se den store opbakning, der er til KIA Cold Hawaii PWA World Cup og Cold Hawaii generelt. Både fra sponsorer, bidragsydere og ikke mindst de mange frivillige, der yder en kæmpe indsats til at få maskinen til at lavere i et omfang, så alt spiller, når det skal", siger eventmanager Robert Sand.