Det trækker op til bølger i Klitmøller

Bølgerne kommer ved middagstid i dag, men tiden er knap i Cold Hawaii. Vejrudsigten giver formentlig blot 10-12 timers sejlads i dagslys til at finde en vinder af årets World Cup i Klitmøller.

Chefen for World Cup'en i Klitmøller, Robert Sand, er stensikker: Selvom Vesterhavet har været blidt som en blomstereng de første tre dage af World Cup-ugen, skal man nok finde en vinder i årets udgave af KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2015.

"Vi har fundet en vinder hvert år, og det gør vi også i år. Jeg tror, at vi sender surferne på vandet i dag over middag og sejler frem til solnedgang. Vi begynder forhåbentligt igen i morgen ved solopgang og kører så længe, der er vind og bølger", siger Robert Sand.

Når vi det?

Det giver arrangørerne 12-15 timers sejlads i dagslys. Det er nok, for det tager omkring fem timer at finde en vinde. Men det kræver fem timer med stabil vind og gode bølger.

"Der er langt op til nogle ret vilde dage med 'når vi det-stemning' på vandet og fest og musik med Saybia og De Eneste To, der giver koncert torsdag og fredag", siger Robert Sand.

Klitmøller

Klitmøller har nogle af verdens bedste surf forhold - eneste minus er temperaturen

Den første dansker på vandet er Mads Bjørnå. Han er med i kvalifikationsrunden for at komme ind i hovedturneringen. Lige nu gør han sit udstyr klar og sørger for at spise det helt rigtige mad.

Kroppen i alarmberedskab

"Jeg kan godt mærke på kroppen, at den er i alarmberedskab. Men vi er vant til at vente på vind og bølger", siger den 39-årige surfer, der bor i Klitmøller. Målet er naturligvis at komme med i hovedturneringen. Det kan blive svært, hvis bølgerne er små.

"Så bliver det en kamp bare at finde de rigtige bølger derude. Jeg plejer at være bedst i store bølger, som dukker op hele tiden", fortæller Mads Bjørnå, der sejlede på World Cup'en første gang i 2002.

Danmarks bedste bølgesurfer, Kenneth Danielsen fra Aalborg er med i hovedkonkurrencen. Han får en hård start, når skal møde nummer tre på verdensranglisten, Jeager Stone fra Australien. Den tredje dansker, Lars Petersen, har som dansk mester fået et wild card til konkurrencen. Det er ikke afgjort hvem, han skal møde. Begge danskere skal formentlig på vandet i eftermiddag.Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker