Verdens længste kitesurfing race til DK

Fra kyst til kyst - mere specifikt fra Femern, Tyskland til Rødbyhavn, Danmark og retur. Red Bull Coast 2 Coast, som er et af de mest spektakulære og udfordrende kiteboard løb i verden, vender tilbage den 19. september 2015. Med to kyster, 40 km og op til 600 deltagere i vandet på samme tid, bliver det verdens længste og hårdeste kitesurfing løb nogensinde.

Løbet starter ud fra Niobe-strand i Tyskland og strækker sig over 40 km frem og tilbage over Femern Bælt med en vending blot 100 meter fra Rødbyhavn i Danmark. På denne marathonstrækning bliver kitesurferne udsat for den barske Østersø, som er kendt for sine stærke strømme, barske vindforhold og en vandtemperatur på blot 15 grader. En opgave som kræver stærk kitesurfing teknik, koncentration og udholdenhed blandt deltagerne. Redningsbåde på vandet sikrer maksimal sikkerhed undervejs, så både amatører og professionelle kan gå den ekstreme udfordring sikkert i møde.

Og at den forsvarende mester er dansker, er blot med til at skærpe danskerne interesse i konkurrencen. Det er nemlig den 47-årige kitesurfer Bjørn Rune Jensen, som tilbagelagde den 40 km lange strækning på godt en time og seks minutter tilbage i 2013. I 2014 løb han ligeledes med sejren i kitesurfing konkurrencen Red Bull Battle of Sund, som fandt sted i Øresund.

Alle kitesurfere - fra prof til amatører – kan nu tilmelde sig Red Bull Coast 2 Coast via: redbull.com/coast2coastSeneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker