Windsurfing - Ungdommen stormer frem

Både lørdag og søndag var der masser af vind, og det passede tilsyneladende godt for feltets ungdomssejlere, der efter syv udfordrende sejladser snuppede fire af stævnets top 10 placeringer, og dermed for alvor markerede at der er en ny og stærk generation på vej.

16-årige Peter Nors fra Glyngøre sejlede sit bedste stævne til dato, og kneb sig lige akkurat med i det fornemme top ti, hvor klubkammeraterne Nicklas Borgen og Malthe Elholm besatte placeringerne som nummer syv og otte. Bedste ungdomssejler blev imidlertid Mads Jepsen fra Juelsminde på en samlet fjerdeplads.

Samle talenterne er vejen frem

De unge talenter må dog stadig se sig slået på erfaring af deres aldrende træner Torben Kornum, som sluttede på en samlet sjetteplads i Juelsminde, men glæder sig over de unge talenters fremmarch: "De danske surftalenter udvikler sig rigtig flot i øjeblikket, og med den rigtige opbakning vil en eller flere af dem kunne hente internationale medaljer om få år", siger den 53-årige træner, som deltog i sit første VM tilbage i 1981. "Via Maritim Center Skive samler vi talenterne i fælles arrangementer, og det er helt klart den vej, vi skal gå, hvis vi vil gøre os gældende internationalt" - siger Kornum.

Sebastian Kornum i en liga for sig selv

Ingen af ungdomstalenterne - og heller ikke den øvrige danske windsurfelite, kom dog i nærheden af supertalentet Sebastian Kornum, der vandt samtlige sejladser i Juelsminde med komfortable forspring, men med en god gang træning i bagagen, inden han om godt en uge stiller op i de professionelle windsurferes Slalom World Cup i Spanien.

For de øvrige danske windsurfere hedder næste store stævne NM, som afvikles ud for Rønbjerg Feriecenter i Limfjorden.Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen