Sebastian Kornum vinder Formula VM bronze

Det blev et begivenhedsrigt stævne på Azorerne i den forgangne uge, for den kun 22 årige Sebastian Kornum fra Skive. Som vi tidligere har skrevet her på Bådmagasinet, så lagde Sebastian ganske uimponeret ud med at være helt fremme i feltet, og der blev den ambitiøse surfer så hele stævnet.

Føltes som sejr

Sebastian Kornum udtaler; 'For første gang i mit liv føles en tredje plads som en sejr' - og det kommer fra en der vandt sit første DM som 8 årig (Motocross, red.) og siden har vundet alt som junior i surf verden, herunder to gange VM, mange gange NM og rigtig mange gange DM.

Spænding til det sidste

Lørdagens sejlads blev afbrudt af et hurtigt passerende lavtryk, hvilket bragte vindstyrken op i nærheden af 60 knob, men søndag skulle de sidste fire sejladser afvikles, og her lagde Kornum ud med en fornem prik, sin første af slagsen, så man må sige der blev toppet på det rigtige tidspunkt. I 9. Sejlads gik det galt med en OCS som følger og pludselig så det sort ud.

Læs også: Forrygende start på Formula VM

Men endnu en prik sikrede Sebastian Kornum et godt udgangspunkt for de sidse sejladser som dog skulle vise sig at blive meget taktisk. Janis Preiss (LAT) formåede at holde danskeren tilbage, for at sikre sin egen sølvmedalje, men VM bronze var en realitet.

Yngste nogensinde

I Formula topper man typisk, når man er over 30 år, og det blev altså første gang, at en 22-årig sejler sluttede på podiet til VM i Formula.

Ikke mindst placerer Kornum sig foran prominente navne som f.eks. den 3-dobbelte verdensmester Steve Allen fra Australien, tidligere verdensmester Ross Williams fra England, den forsvarende europamester Sebastian Koerdel fra Tyskalnd, og den tidligere verdensmester i RS:X og Formula, Hollænderen Casper Bouman. En ganske enkelt imponerende præstation

Kornum

Sebastin sikrede sig Formula VM bronze efter en yderst stabil indsats ved stævnet på Azorerne. Foto: Eric BellandeSeneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen