Forrygende start på Formula VM

Den 22-årige Skive-surfer er suverænt yngste deltager i top 10, og hans resultat vækker stor opsigt i det stjernepakkede felt, som normalt domineres af langt ældre sejlere.

Det vækker opsigt i VM for Formula Windsurfing, når en helt ung deltager pludselig blander sig i toppen. Tydeligt upåvirket af det øvrige felt, som tæller sejlere fra 16 nationer, og heriblandt 12 tidligere og nuværende verdensmestre, kæmpede Sebastian Kornum sig på stævnets første dag til en samlet 4. plads med en serie vovede starter og mange hårde kampe om placeringerne helt i top. VM-stævnet afvikles på øen Terceira på Azorerne i Atlanterhavet.

Kun fåp point op

Kun to point adskiller Sebastian inden stævnets anden dag fra 2. pladsen – en placering han ellers sad på efter de tre første sejladser, men en 6. plads i dagens 4. sejlads gav et ryk ned af listen. Ni nationer er repræsenteret i VM-stævnets top 10, som føres af Gonzalo Costa Hoevel fra Argentina foran Steve Allen fra Australien og Janis Preiss fra Letland. Kun Polen har to deltagere i top 10.

"Jeg føler mig stærk og stabil" – lyder det kort fra Sebastian, der har arbejdet målrettet på forberedelserne til VM, og gennem mere end et år fulgt et nøje tilrettelagt fysisk program med hjælp fra Dansk Sejlunions eksperter i fysisk træning.

Den anden danske deltager ved VM er Jesper Vesterstrøm, der for år tilbage toppede verdensranglisten i Formula klassen, og efter to års pause er vendt tilbage til de internationale stævner. Efter de fire første sejladser sender han en respektfuld besked hjem til den danske surfsport, som følger VM-stævnet på nettet:

"Sebastian gør det rigtig flot hernede. Han kommer virkelig dominerende og flyvende ud af starterne, har flot taktisk overblik og tilsyneladende nerver af stål. Jeg så en bagbords start i går, hvor han gik forbi hele feltet - hold da op hvor var den flot! Håber inderligt at han kan komme i top 3, men det tror jeg der kommer .... Bedste hilsener fra en placering som nummer 20, som er lidt rusten og smiler på kryds, når Sebastian kommer flyvende ned på læns."

Jesper Vesterstrøm har gennem årene været en stor inspiration for mange unge danske surfere, heriblandt også Sebastian Kornum, der har deltaget i flere af Vesterstrøms træningssamlinger.

VM-stævnet kan følges online på www.formulawindsurfing.org

11112224 1438885126408930_137561206446104615_n

Sebastian Kornum har vist både fysisk og taktisk overskud ved VM som sejles på Azorerne disse dage. Seneste nyheder

Unge talenter samlet i Skovshoved

Øhavet Rundt i en light version

Kapsejlads

Ny sejlads: ”Af kærlighed til sejlsporten”

Kort Nyt

Unge talenter samlet i Skovshoved

Kort Nyt

World Sailing: Nu starter præsident valgkampen

Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kort Nyt

Ny undersøgelse om brand på både

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker