Formula DM uden Kornum

Det danske finalestævne er nemlig for andet år i træk placeret samtidig med World Cup'en på Sylt, og den danske topsurfer prioriterer World Cup'en højest.

13 førstepladser

DM-seriens samlede resultat inden finalestævnet i Skælskør er utvetydig. Sebastian Kornum har 13 førstepladser ud af 17 mulige, og fører komfortabelt til trods for at han ikke kunne deltage i årets første stævne, som Dansk Brætsejler Organisation havde valgt at lægge oven i VM.

Med i DM-serien hører også årets Nordiske mesterskab, hvor Sebastian vandt samtlige sejladser med forspring, der understregede at den 22-årige Skivesurfer er i en liga for sig selv.

Gennemføres der derimod sejladser i Skælskør, ryger både DM-titlen og den samlede ranglistesejr for 2014. Det tager Sebastian imidlertid helt roligt:

Man skal jo videre

"Jeg kunne da godt brokke mig over at Dansk Brætsejler Organisation (DBO) lægger to af i alt seks ranglistestævner i perioder hvor der er VM og World Cup i samme klasse, men jeg vælger at trække på skuldrene. De danske stævner er god træning, og det er altid dejligt at møde de gamle venner under stævnerne, men mit fokus ligger helt klart på de internationale resultater. Der er mange dygtige windsurfere i den danske serie, men man skal ud i verden hvis man vil op i højeste gear – og det vil jeg".

Tre kan vinde DM

Med Sebastians fravær i Skælskør er DM-regnskabet åbent, og tre navne står med muligheden for at tage guldet hjem. Frederik Poser, Nyborg, Brian Røgild, Veddelev, og Nikolaj Kruppa fra Vedbæk har stort set samme pointstatus, og vil med stor sandsynlighed dele de tre medaljer mellem sig.

Resultaterne til dato kan ses her