Kornum i hård kamp mod verdenseliten

Han er den eneste dansker, der er med i kvalifikationsrunden, og han skal sejle op til sit allerbedste, hvis han igen vil opleve at sejle mod verdens bedste, når det handler om at hoppe og ride på de høje bølger på Revet ved Klitmøller.

Sidste år var han med i hovedturneringen i KIA Cold Hawaii PWA World Cup men røg ud i første heat, da han tabte til englænderen Adam Lewis. Samme skæbne led de tre andre danske surfere, Kenneth Danielsen, Mads Bjørnå og Lars Petersen. Alle tre er med igen i år, og begynder i hovedturneringen.

Læs også... Og der blev lys

'Hele verdenseliten kommer jo til Klitmøller, og jeg synes, at trials (kval.runden, red.) er bedre besat i år. Der er flere og flere fra verdenseliten, der vil være med i Klitmøller. Det bliver svært for mig at komme med i hovedrunden', siger Sebastian Kornum. 'Men jeg vil gøre mit bedste', siger han - han holder en lille pause og lader sætningen hænge i luften, hvorefter han tilføjer: 'Og det skal altså være godt'.

Bølgesurfing er ikke Sebastian Kornums favoritdisciplin på et surfbræt. Han har det bedst med hård vind i sejlet og masser af speed på brættet. Men hvorfor stiller han så overhovedet op i Klitmøller:

'Fordi det er sjovt, og det er på hjemmebane. Der er ingen grund til ikke at gøre det. Jeg bliver ikke skuffet, hvis jeg ikke kommer med i hovedturneringen. Det er ikke min favoritdisciplin', siger han.

Vinden afgør, hvornår han skal på vandet under World Cup'en. Første mulighed er mandag eftermiddag for Kornum og de tre andre danskere. De tre er Danmarks bedste bølgevindsurfer, Kenneth Danielsen, Mads Bjørnå, der sidste år tabte i 1. runde til den senere vinder samt den 45-årige veteran Lars Petersen, der har sejlet med på World Cup'en i snart 30 år.

Læs også: Kenneth Danielsen vil vaske pletten væk

Men man behøver ikke at vente til mandag for at se surfing fra øverste hylde. Allerede lørdag emmer stranden ved Nørre Vorupør syd for Klitmøller af cool surferstemning. Det er eleverne på den nye uddannelse i Thy, HF Cold Hawaii, der inviterer til surffest i månens skær. Vinderen findes nemlig først, når mørket har sænket sig over Vesterhavet.

Konkurrencen hedder Moonlight Surf. Den begynder med indledende runder i dagslys kl. 14 og slutter med halvanden times finale kl. 21, hvor stranden og vandet bliver lyst op af nogle enorme lyskanoner på 75.000 watt.

Skoleskemaet på linje er meget fleksibelt, da vind og vejr bestemmer ugernes forløb, men i disse uger er skemaet endnu mere utilregneligt end normalt. Fagene dansk, engelsk, innovation og mediefag er alle slået sammen til forberedelse af det Moonlight Surf.

'Lige nu holder de oplæg for hinanden. De skal tale engelsk. De skal lave små portræt- og reportagefilm', fortæller Gitte Smedemark, der er mediefagslærer på HF Cold Hawaii.

Moonlight Surf er en af to forløbere til World Cup-stævnet på mandag. Den anden skydes i gang søndag fra Klitmøller, når der er klassisk ræs på programmet. Lokale og surfere udefra kæmper om at komme først fra Klitmøller til Nørre Vorupør – en strækning på cirka 12 kilometer. Vinden afgør om det bliver kitesurfing/windsurfing eller Stand Up Padling, som er på programmet.

Hvis det bliver kite- og windsurfere, er turen tilbagelagt på bare 20 minutter – omtrent den samme tid, som turen mellem de to kystbyer tager i bil.

Surferne bliver sendt afsted fra Klitmøller kl. 14.00Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen