Sebastian Kornum Nordisk Mester

50 Formula windsurfere fra Sverige, Norge og Danmark - plus den tyske mester Vincent Langer, blev sat godt og grundigt på plads af Sebastian Kornum, der vandt samtlige sejladser med et sjældent set forspring til konkurrenterne, og søndag aften kunne køre hjem til Skive med en pæn pengepræmie og titlen som nordisk senior mester 2015.

Kun i starterne og på banernes første opkryds var der reel spænding om resultaterne - derefter trak den 22-årige mestersurfer sikkert fra konkurrenterne, og gik i mål efter 15-20 minutters sejlads med helt op til 1½ minut forspring, svarende til en god kilometer. Stævnet blev afviklet i Storebælt ud for Nyborg og bød på store taktiske udfordringer med masser af vindskift og drilske strømforhold.

To unge norske brødre, 15-årige Martin Hovda og 18-årige Sivert Hovda, var tæt på at fuldende afklapsningen af de ældre og mere rutinerede Formula-sejlere. Kun en tyvstart gjorde at Martin Hovda gik glip af sølvet, som storebror Sivert derfor tog med hjem, foran den tyske mester Vincent Langer på tredjepladsen. I ungdomsklassen var der ingen der kunne true Sivert Hovda, der i samtlige sejladser lagde stabil afstand til Mads Jepsen fra Juelsminde på andenpladsen, og Skives Nicklas Borgen på tredjepladsen.

IMG 8741

Overalt podiet, 1 Sebastian Kornum, Skive - nr 2 Sivert Hovda, Norge - nr 3 tyske Vincent Langer var smuttet ...

Det nordiske mesterskab kommer for Sebastian oven på en i øvrigt succesfuld sæson, der inden weekendens stævne havde toppet med sejr i en afdeling af det tyske mesterskab, og sejre i samtlige afdelinger af den danske mesterskabsserie. Knapt så nemt bliver det om to uger, hvor Sebastian deltager i den professionelle world cup i Klitmøller. Her gælder det ikke favoritdisciplinen Formula, men derimod bølgesejlads, som Sebastian ofte træner men sjældent konkurrerer i. Efter stævnet i Klitmøller står den tyske world cup på Sylt på programmet, inden rejseplanen 1. november siger Hawaii, hvor Sebastian for tredje vinter i træk tilbringer sin vinter med udvikling af sejl.Seneste nyheder

Ny elegant Xer på vej – se galleri

World Cup, Miami: Stakkels sejlere

Dansk Sejlunion nytænker Diplomsejlerskolen


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen