Lokalhelten fra Klitmøller sejlede et superheat

Det var en dybt skuffet og frustreret Kenneth Danielsen, der kom op ad vandet efter sit første og eneste heat ved KIA Cold Hawaii PWA World Cup i Vesterhavet ud for Klitmøller. Han tabte knebent til spanieren Omar Sanchez med under ét point.

"Det er surt at stå her uden at gå videre. Jeg scorede højt. Mange af de andre sejlere vandt deres heat med omkring 20 til 22 point. Jeg scorede mere end 27. Jeg er meget skuffet. Jeg førte til der manglede et halvt minut, men Sanchez fangede en bølge til allersidst og scorede lidt mere end mig", sagde den 29-årige Kenneth Danielsen, der ligger nummer 13 på verdensranglisten. Sanchez ligger et par pladser længere nede.

Vindfattig Klitmøller

Klitmøller har for en gangs skyld været vindfattig i hele konkurrenceugen. Der blev kun afviklet et heat i hovedkonkurrencen i tirsdags. Siden lå konkurrencen bomstille indtil søndag kl. 10.30. På sidste dagen fandt vinden styrke og tiltog i styrke i løbet af dagen.

"Det er en træls fornemmelse at stå her. Vi har ventet i en uge, og så er det slut efter bare 15 minutter. Jeg er frustreret og rigtig, rigtig ærgerlig", sagde Kenneth Danielsen uden at give den lang pause med svag vind skylden. "Det er vi vant til. Jeg har sejlet så mange gange, at det ikke betyder noget. Jeg sejlede jo også et godt heat", sagde han.

Han var det eneste skuffet dansker i Klitmøller denne søndag. Udover Kenneth Danielsen måtte det unge talent på 21 år, Sebastian Kornum og veteranen på 44 år, Lars Petersen, forlade konkurrencen efter blot én tur i vandet.

Brasilianer vandt

KIA Cold Hawaii PWA World Cup blev vundet af den 24-årige brasilianer Marcilio Browne, der overraskende vandt over storfavoritten, Philip Köstner. "Hold da op, hvor er jeg overrasket. Jeg kan ikke helt forstå det. Jeg har så stor respekt for Philip Köster. At jeg vinder her i Klitmøller er fuldstændig uforståeligt. Jeg niver hver et stykke hud på min krop for at forstå det", sagde Marcilio Browne efterfølgende.Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Kort nyt

Sidste udkald: For børn på fregatten Jylland 

★ Artikel

★ Maserati 150S: Født på vandet

Produktnyt

Oscar – anti-kollisions udstyr hædret ved indtog på det...

Nye både

EYotY: Hallberg Rassy stiller med stærk båd

Kort nyt

Tak Michael - og naturligvis tillykke...

Udvalgte artikler *