Vinden driller åbningen af World Cup'en i Klitmøller

Den er normalt surfernes bedste ven, den kraftige vestenvind i Klitmøller. Men på åbningsdagen for KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013 driller vinden arrangørerne.

De første surfere skulle have været på Vesterhavet ud for Klitmøller i det nordvestlige hjørne af Jylland klokken 13.15 - men starten er udskudt i foreløbigt omkring to timer.

Ventetid

"Der er ikke noget vind. Men det vil komme", lyder det korte svar fra hoveddommeren Duncan Coombs. Han spejder ud over Vesterhavet med en rolig mine. Han er ikke stresset eller frustreret. Han er afklaret. For sådan er vilkårene, når man er afhængig af vindens kraft og retning. Det ved surferne, der fordriver ventetiden med at kigge mod skyerne, surfe på internettet eller få en snak med de andre sejlere i foran klubhuset i Klitmøller.

Til gengæld var Thisteds borgmester Lene Kjelgaard og eventchef Robert Sand præcise, da de kl. 12.30 bød surfere og tilskuere velkommen til den fjerde udgave af World Cup-stævnet i Cold Hawaii.

"Efter tre års testperiode kan jeg kun komme til én konklusion: Det er et imponerende event med dygtige udøvere, spektakulære vejrforhold, et professionelt setup og et event, der giver Thisted Kommune masser af positiv omtale", sagde Thisteds borgmester.

Perfekte forhold

"Jeg husker stadig, hvad den tyske verdensstjerne, Philip Köster, sagde: 'Det er det største, jeg har været med til. Det er perfekt heroppe' ", sluttede borgmesteren med tydelig stolthed i stemmen over at kunne citere verdens bedste bølgewindsurfer.

Robert Sand var glad og stolt over kronprinsens søndagstur i Klitmøller, hvor omkring 1.000 thyboere fik rig mulighed for at følge ham på surfbræt og jetski. Kronprinsen sugede indtryk til sig fra en verden, han uden tvivl er inspireret af.Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Kort nyt

Sidste udkald: For børn på fregatten Jylland 

★ Artikel

★ Maserati 150S: Født på vandet

Produktnyt

Oscar – anti-kollisions udstyr hædret ved indtog på det...

Nye både

EYotY: Hallberg Rassy stiller med stærk båd

Kort nyt

Tak Michael - og naturligvis tillykke...

Udvalgte artikler *