Dansk sejr på 40 km kitesurf over Østersøen

Denne weekend viste nogle helt utrolige bedrifter på både udholdenhed og styrke, da det længste og største kitesurf event i verden - Red Bull Coast 2 Coast blev afholdt . Danskeren Bjørn Rune Jensen var den hurtigste mand på vandet til at krydse Femern Bælt mellem Tyskland og Danmark på bare én time og seks minutter. I alt surfede 348 kitesurfere fra 13 lande den 40 km vej mellem Femern og Lalandia ved Rødby.

Kampen om de bedste pladser

Den klare blå himmel og de gode vindforhold var perfekt vejr til kitesurfing, hvor starten gik på Niobe Beach i Tyskland kl. 14.05 lørdag eftermiddag. Kampen for de bedste positioner begyndte lige på startlinjen og med hastigheder på op til 25 knob surfede deltagerne mod nord, hvor de hurtigste nåede den danske kyst efter blot 25 minutter.

Blot et par kilometer fra starten brød en femmands gruppe væk fra resten af feltet - her iblandt var danske Bjørn Rune Jensen som formåede at holde sin førerposition gennem hele løbet. 5 minutter efter ham, kom franskmanden Alex Caizerguez i mål, og på en 3. plads endnu en dansker, Steffen Oevind.

RBC2C Prizegiving cSebastian Marko Red Bull Content Pool

To danske kitesurfere var at finde på podiet. Foto: Sebastian Marko / Red Bull Content Pool

Udmattet men storsmilende modtog Bjørn Rune Jensen sin præmie, der er en kitesurf tur til Hawaii som blandt andet indeholder et møde med surf legenden Robby Naish.