Formula Windsurfing: Justesen vinder U-VM

Med sikker sejlads på Neusiedl søen i Østrig, sikrede 20-årige Christian Justesen sig efter en uges sejladser Ungdoms VM-titlen i Formula Windsurfing, og sætter dermed et flot punktum for sin juniorkarriere. På andenpladsen i Østrig kom sidste års vinder Matteus Isaac fra Brasilien, efterfulgt af Elia Colombo fra Schweiz.

Det er med god grund en stolt verdensmester, der rækker armene langt op over sin 192 cm lange krop, men i vanlig beskeden stil samtidig giver sin træningsmakker en del af æren for det flotte resultat:

"Wow! Det her er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har drømt om det i tre år siden jeg i 2010 vandt junior-VM i Slalom nede i Hyeres, og det er simpelthen fantastisk at stå der øverst på skamlen og vide at man er den bedste i verden! Alt har bare flasket sig for mig i år. Jeg fik, som en af de første, de nye NeilPryde Racingsejl allerede tilbage i januar, hvor jeg var i Sidney for at deltage i Oceanic 2013 stævnet. Sejlet er udviklet af min træningsmakker Sebastian Kornum, og gennem sæsonen arbejdede vi os frem til et trim, som virker helt fantastisk. På Neusiedler søen i Østrig var jeg fuldstændig klar" – siger den unge Skive-surfer, der herhjemme også er med helt fremme i pointene om den danske ranglisteturnering.

Optimal forberedelse

Der lå nærmest optimale betingelser forud for VM-stævnet i Østrig, for Christian Justesen og Sebastian Kornum kørte i slutningen af juli måned til Letland for først at sejle finalestævnet i Baltic Cup, og dernæst senior-EM i Formula klassen. I kamp mod verdens bedste seniorer har stævnerne uden tvivl givet Christian den ekstra sikkerhed, som skal til for at vinde et VM med en tredjeplads som dårligste individuelle placering.

"Tillykke Christian, det her er noget du har resten af livet, og som ingen kan tage fra dig" – lød det på mobilen lørdag aften fra klubkammeraten Sebastian Kornum, der ligesom Christian har både en junior og en ungdoms VM-titel at huske tilbage på. De to har trænet sammen i 8 år, bruger identisk udstyr, og deler gerne de bedste tips imellem sig.

"Vi ser ikke hinanden som konkurrenter, og fremover gælder det de internationale titler i seniorklasserne, så nu skal vi tænke langt udover det, der har gjort os til verdensmestre i ungdomsklasserne" – lyder det samstemmende og ambitiøst fra de to unge surfere fra Skive.Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Kort nyt

Sidste udkald: For børn på fregatten Jylland 

★ Artikel

★ Maserati 150S: Født på vandet

Produktnyt

Oscar – anti-kollisions udstyr hædret ved indtog på det...

Nye både

EYotY: Hallberg Rassy stiller med stærk båd

Kort nyt

Tak Michael - og naturligvis tillykke...

Udvalgte artikler *