Liga 2. Division: Her er det Youngsters der regerer

Youngsters var igen med helt i top da 2. division blev sejlet i Aalborg sidste weekend, dog udfordret af et blandt flere lokalkendte hold. Blandt de deltagende hold var også fem kvindebesætninger, og hele 12 besætninger havde nye ligasejlere med til stævnet. Selvom flere lokale hold udfordrende Youngsters holdet, var de ikke til at nå.

Som Amen i kirken
Efter dagens takketale til de tre lokale sejklubber, Limfjorden, Aalborg, Hals og Aalborg Kommune, var det der kom (næsten) lige så sikkert som amen’ i kirken.. ”På en flot og sikker førsteplads, Youngsters ONE”. Holdet har haft udskiftninger undervejs, men det betyder ikke det store. Skipper Rasmus Lumbye sikrede igen holdet en førsteplads til Sejlsportsligaens 2. divisionsstævnet i Aalborg.

Selvom holdet lørdag lavede fem prikker ud af seks mulige, var der stadig kun enkelte point mellem 1. og 2. pladsen. 2. pladsen gik til holdet fra Aalborg Sejlklub, Morten Kjær fra holdet fortæller her blandt andet, hvordan optakten har været frem til stævnet og dets afslutning. ”Vi fik i foråret en J/70’er og har dermed kun haft knap en måned at træne i. Til gengæld hjælper det at være lokal og kende isæt strømforholdene godt. To fra vores besætning har tidligere sejlet i 1. division, og er bekendt med gamet. Alligevel er vi meget overrasket over stævnets resultat”, lyder det fra det stolte hold.

TOP 3, 2. div., 2 stævne endte således:
# 1 Youngsters ONE
# 2 Aalborg Wildcard
# 3 Syvstjerne Yachtklub

Udover det lokale Aalborg hold, var der hele tre hold med fra Sejlklubben Limfjorden. Et mix, et WOW og et Youngsters hold. Det må siges at være imponerende hvor mange lokale J/70 sejlere der kan findes når først der bydes op til dans!

Nye sejlere om bord i ligaen
2021 var året hvor Sejlsportsligaen introducerede Wild cards (WC). En blandt flere tanker bag WC, var, at det skulle være muligt at snuse til Sejlsportsligaens format, uden at man tilmelder sig en hel sæson. Det skal således være muligt at flere besætninger oplever hvad formatet tilbyder og WC åbner således op for et ’coming stars’ hold. Det er vældig populært og medførte at der til stævnet i Aalborg var nye sejlere ombord på 12 ud af 18 hold, og flere klubber havde to hold med. Andre klubber har nu et WC up-coming hold i 2. division, og et hold i 1. division. Andre har to hold i 2. division.

Lynæs Sejl- og Kajakklub havde deres vante hold med, men også et WC WOW hold. Der er langt fra Aalborg til Lynæs i Nordsjælland, men som holdet selv sagde, det er meget hyggeligere når vi er flere afsted sammen. WC giver mulighed for at stille op som WOW, Y eller mix besætning.

Vil man prøve kræfter med ligakonceptet, så er der ledige WC pladser til efterårets stævner.

Idrætsmødet afvikles i 2022
Sejlsportsligaen har planmæssigt været en del af Idrætsmødet i Aalborg, men corona ville det anderledes og først fra næste år bliver Sejlsportsligaen afviklet sammen med de mange andre sportsgrene, som Idrætsmødet dækker over. Sejlsportsligaen, med historier fra WOW, Y mm vil også deltage på den store konference som er en stor del af Idrætsmødet.

Se alle de flotte foto fra weekenden her

Se resultaterne fra SAP her

Læs mere om Idrætsmødet her.Kapsejlads

Round Denmark Race har sat dato på eventet

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *