Liga 1. div: Årets første stævne hårdt udfordret af vejrforholdene

'Kasserne' fra K.A.S. tager sejren i 1. div. efter kun 5 flight, hvor det sidste endte med at blive skudt af.. Aarhus Internationale Sejlsportscenter lagde hus til og Sailing Aarhus var værter og repræsenteret med hjælpere fra Kaløvig denne weekend. Vinden drillede og udfordrede sejlere og banefolk meget.

1:1 duel afgjorde det
Med sidste weekendens stævnevinder fra 2. division (Youngsters ONE, red.), var der med skipper Rasmus Lumbye fra Sønderborg Yacht Club lagt op til en tæt duel mellem de velkendte hold fra Frederikhavn og KDY til årets første 1. divisions stævne. Hertil var der mixet besætning fra K.A.S. der fra starten markerede sig stærkt. K.A.S. har ikke bevæget sig i toppen tidligere, men sejlede overbevisende hele weekenden.

K.A.S. tog stævnesejren a point med Sønderborg der kæmpede weekenden igennem de i den meget lette vind. Afgørelsen kom i en tæt 1:1 duel i 5 fight, hvor K.A.S. trak det længste strå.
Team SEF fra Svenborg Sund Sejlklub sluttede fire point efter på en tredjeplads, a point med KDY på fjerde pladsen.

Team Roskilde som var et af de fem oprykkerhold, kom på 7. pladsen, som det bedst placerede hold fra sidste års 2. division. Besætningen som også sejlede sammen sidste år, kom godt fra start og sejlede derefter stabilt, uden at de helt kom til tops.

Se den fulde besætningsliste her

Sejladserne præget af udsættelse
Lørdag morgen startede ellers som planlagt med skippermøde og velkomst til alle 1. divisionsklubberne, oprykkerne og de velkendte hold. Derefter fulgte en udsættelse, dog kun ca. 15. min, hvorefter vinden kom snigende. Der blev sejlet tre flights i den lette vind. Søndagen startede roligt og ligesom lørdagen med udsættelse. Vinden byggede roligt op, og over middag blev sejlerne sendt ud. Vinden var overraskende god, men dødede dog efter to flights og endte med at blive afblæst.

Solid satsning giver pote
For K.A.S. er stævnets sejr mere end en weekend med gode sejladser. K.A.S. er kommet fra ’røven af 2. division’ til at kunne være stævnevinder på få år. Fra Charlotte Andersen, Kapsejladschef i K.A.S. lyder det ”at i 2017 tog vi en beslutning om at forbedre kvaliteten af vores KAP-skole (…) og med teamet CrewYou!
Vi har entreret med de allerbedste sejlere herhjemme, Jesper Radich og Rene Villefrance og det er tilfredsstillende at se hvordan vores store arbejde har båret frugt”.

Fra Skipper Henrik Rask Sørensen lyder det også at ”stævnesejren var fantastisk trods de meget svære forhold på Aarhus Bugten. Resultatet er også takket være de forbedrede træningsforhold i K.A.S. som nu førte til en stævnesejr”.

Næste stævne er i Skovshoved.
LÆS mere på Sejlsportsligaens hjemmeside www.sejlsportsligaen.dk