SCL: Fem danske klubber skal til kval-stævner

Der er blevet trukket lod om hvem der deltager hvor, når kvalifikationsstævnerne til Sailing Champions League starter til sommer. Fem danske teams skal af sted til tre forskellige destinationer, før nogle af dem måske mødes igen i finalen i Porto Cervo på Sardinien.

For første gang skal der sejles kval-sejladser i Tyskland og Finland, og Hellerup får som de eneste muligheden for at kvalle i de tusind søers land. Fra 11. – 14. juni skal de til Mariehamn i Finland, mens KDY og Kalövig fem uger senere skal til Travemünde i Tyskland. Fra den 23. – 26. Juli skal de yde deres bedste syd for grænsen.

Sidst, men absolut ikke mindst – ja så skal Frederikshavn og Bandholm til St. Petersburg i Rusland. Det foregår i august, hvor de fra den 13. – 16. August skal dyste mod konkurrenter og med strømmen i Neva floden.

J/70 ude?
Der er jo siden Sailing Champions League start for over seks år siden altid blevet sejet i J/70, og rigtig mange klubber herhjemme har da også investeret i sportsbåden – men nu får den åbenbart konkurrence. For, for første gang i SAILING Champions League skal der sejles både af typen RS21, og det kommer til at ske i Travemünde. RS har set deres mulighed, og specifikt udviklet RS21 med henblik på Ligasejlads, og Michiel Geerling fra RS glæder sig naturligvis over de har fået mulighed for at stille bådene til rådighed ved stævnet i Travemunde. I samtlige af de andre stævner sejles der stadig i J/70.

Der er henholdsvis 34 – 33 og 33 deltagende hold i de tre grupper, hvorfra de ni bedste går videre til finalen, som sejles fra den 1. – 4. Oktober i Porto Cervo.Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder