Hele fem danske klubber klar til kampen om en finaleplads

Sailing Champions League: For første gang nogensinde deltager hele fem klubber fra de respektive nationale ligaer, i SAILING Champions League-kvalifikationerne.

Fra Danmark deltager hele fire klubber fra Jylland samt KDY, fordelt over Aarhus SHARKS, SEAHORSENS, KALØVIG COBRAS, KDY SHARKS OG Frederikshavn SEAHAWKS. Med udvidelsen til fem hold skal hele 95 hold samlet deltage fra hele verden i de kommende kvalifikationsstævner.

Modsat de tidligere år, hvor der kun har været to kvalifikations-stævner afholdes der i år tre runder. De bedste klubhold fra hver runde går videre til finalen i St. Moritz. "Den kendsgerning, at vi er vært for tre kvalifikationer i år, viser den voksende betydning af SAILING Champions League og vokseværket rundt i ISLA’s (International Sailing League Association) medlemslande", siger administrerende direktør for SAILING Champions League (SCL) Oliver Schwall.

Her kan du høre hvad tre af de danske top 5 hold siger om de kommende stævner.

Frederikhavn SEAHAWKS

'Målet om finalen er stort blandt alle deltagerne, uden tvivl. Frederikshavn SEAHAWKS, som har deltaget adskillige gange er også meget klare på hvad målet skal være. "Målet er klart at komme i finalen og derfra forbedre os ift de sidste 2 år hvor vi ikke helt er kommet hjem med det resultat vi havde ønsket, er man først i finalen er man med der hvor det er sjovt', siger Rasmus Melsen.

Frederikhavn SEAHAKWS, som sejler i Sejlsportsligaen er:
Søren Braad Steen
Kris Houmann
Rasmus Damsgaard og
Rasmus Melsen

Kaløvig COBRAS

Cobras Cobras - Bites you back – det unge hold fra Kaløvig er klar til kamp, som deres kampråd også antyder! Cobras sluttede sidste år på en flot andenplads i Sejlsportsligaen. Holdet der kun har rykket sig en vej, op er nu sammen med de andre fire hold klar til at tage kampen op i udlandet.

Fra Lars Halberg Vilhelmsen lyder det, at "Vi glæder os rigtig meget til Champions League, i 5 år har vi kæmpet for at komme med. Så det bliver så spændende at prøve kræfter imod de bedste liga hold fra hele Europa". Målsætningen er klar og ingen skal være i tvivl om hvad drenge går efter "Vi går efter at komme i Champions League finalen, og vi vil gøre alt for at blive det bedste nordiske hold".

Holdet har haft enkelte udskiftninger, men består primært af:
Lars Halberg Vilhelmsen
Sophus Jarvig
Jesper Vogelius
Nikolai Tiedemann og
Julius Damsgaard

SEAHORSENS

SEAHORSENS sluttede sidste år på en fjerdeplads i Sejlsportsligaens 1. division, og det betyder at de også skal til udlandet i løbet af året. Hos de ambitiøse drenge fra Horsens er der også kun en vej, frem. 'Vores mål for 2018 sæsonen var at kvalle til Champions League, og det lykkedes. Herefter er målet helt sikkert at vi i 2019 også skal videre fra semifinalerne og i finalen. Det ville være stort for os', siger Jacob Nikolajsen. Nu skal teamet blot holde kursen og de gode takter. 'Vi har sejlet sammen i tre sæsoner nu, og tager hul på den fjerde. Og hvert år har vi rykket os og er blevet bedre og bedre. 2019 bliver ikke en undtagelse!', slutter Jacob.

Besætningen er derudover:
Jeppe Bregendahl
Mikkel Hougaard Sørensen og
Andreas Skjerning.

Se den fulde liste af hold her.Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker