Sejlsportsligaen: Horsens triumferer foran talstærk kulisse i Aarhus

Så blev det Horsens’ tur til – som den niende klub i rækken – at slutte øverst på podiet ved et stævne i Sejlsportsligaens 1. division.

2017-sæsonens tredje ligastævne i 1. division sluttede igår, søndag eftermiddag, hvor masser af mennesker nød en solbeskinnet sensommerdag med sejlsport ud for DOKK1 i Aarhus.

De svære inderhavns-forhold bød gennem hele stævnet sejlerne på masser af udfordringer – og ikke så få frustrationer, når der pludselig blev vendt op og ned på vindpustene midt under i sejladserne, og spørgsmålet vil uundgåeligt dukke op - er 'festen' vigtigere end det sportslige?

Fire klubber i topkamp

Horsens, Hellerup, KDY og de forsvarende mestre fra Frederikshavn lå alle med afgørelsen i egne hænder op af søndagen. Både KDY og Hellerup ramte tunge 6’ere i slutfasen. Og da også Frederikshavn indkasserede en 4’er i næstsidste flight, var sejren pludselig lagt i hænderne på Horsens, som blot skulle undgå en sidsteplads i sidste sejlads.

Der var masser af nerver på hos de fire unge Horsens-drenge, men de holdt hovedet koldt – og krydsede til sidst stregen som 3’er. Nok til en sejr ved stævnet, to point foran Frederikshavn og fire foran KDY.

God fart gav overskud

'Vi har bare ramt et flow, og vi er faktisk selv i tvivl om, hvor det kom fra. Vi var stand til at holde en fart og en boathandling, som var god nok til, at vi kunne se ud af båden og forberede os på vindspringene,' sagde Horsens-sejler Mikkel Hougaard og blev suppleret af Jeppe Bregendahl:

'Det har været sindsygt spændende med springende vind op og ned i styrke. Men først og fremmest har det bare været kanon at sejle her med publikum i Aarhus' centrum. Og det var fantastisk at blive fejret, når SÅ mange mennesker var mødt op. Helt ubeskriveligt.'

Horsens Sejlklub har været med i ligaens 1. division siden 2015 – uden tidligere at have været på podiet eller bare tæt på. I 2016 var Horsens tilmed kun marginaler fra at rykke ud af den bedste række. Så meget desto større var glæden og forløsningen søndag hos de fire triumferende sejlere – Mikkel Hougaard, Jeppe Bregendahl, Andreas Skjerning og skipper Jakob Nikolajsen.

Frederikshavn udbygger føring

Frederikshavn Sejlklub sluttede som 2'er - men kunne først og fremmest glæde sig over øget føring i det samlede klassement.

'Det var et fedt stævne, en fed kulisse og tætte sejladser. Sejlforholdene var svære – nærmest umulige – men ”end of the day”, vi blev 2’er. Vi er tilfredse,' sagde skipper Kris Houmann.

Når de sidste to stævner fra 2016 indregnes, så var det faktisk femte ligastævne i streg, at nordjyderne slutter i top-2! En imponerende stabilitet, ganske enkelt. Hvilket afspejler sig i den samlede DM-stilling, hvor Frederikshavn nu har et forspring på hele seks point foran KDY på 2. pladsen - før det sidste og afgørende stævne i Skovshoved midt i september.

"Meget kan ske"

'Vi har et ok forspring, som vi har formået at udbygge nu, men der er ikke noget sikkert endnu. Der er mange dygtige sejlere med, og der kan ske meget i Skovshoved,' supplerede gast Søren Steen.

KDY, med skipper Henrik Jensen, sluttede på 3. pladsen i Aarhus – og ligger samlet 2’er i tabellen. Tre point foran Kerteminde, der sluttede på en måske lidt skuffende 8. plads i Aarhus. Horsens og Skovshoved ligger på 4. og 5. pladsen – begge med fire point op til bronzemedaljen.

Nyt håb for Aarhus

Lokale Aarhus Sejlklub stillede for første gang i denne sæson med erfarne Peter Warrer som skipper. Det gav en kærkommen 6. plads, der retter op på Aarhus’ miserable ligaforår med to 18. pladser – og dermed nyt håb om at redde sig fri af nedrykning.

Sammen med Aarhus er det Sønderborg, Lynæs, Bogense, Thisted, Faaborg og Silkeborg, der ser ud til at skulle kæmpe om at undgå de fem nedrykningspladsser.

Sidste og afgørende 1. divisionsstævne sejles i Skovshoved 15.-17. september.

 Se sejrs-video fra Aarhus, hvor Horsens jubler fuldt forståeligt:Seneste nyheder
★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivillige

Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se videoSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder