Ligaoverblik: Efter Frederikshavns suveræne guld - hvem bliver og hvem ryger ud

Frederikshavn Sejlklub kan det næste år kalde sig Danmarks bedste sejlklub. Det står klart, efter at klubben søndag hjemførte DM-guldet i Sejlsportsligaen efter en overbevisende præstation, hvor det nordjyske team satte trumf på med sejr ved sæsonens fjerde og sidste ligastævne i Skovshoved.

"Det er helt fantastisk. Det har været en hård weekend, og der var nerver på, inden vi startede. Heldigvis faldt det hele ud til vores fordel, og det er vi vildt glade for," sagde Søren Steen fra frederikshavnerholdet, som i sejlerkredse nu har fået tilnavnet, "Den Jyske Guldfirer", med slet skjult reference til rosportens danske OL-trumfkort.

"Det har været en sjov og intens sæson med tætte kampe hele vejen. Det er et rigtigt stort resultat for klubben, og sejren vil helt sikkert få en særlig plads i klubbens historie," sagde skipper Kris Houmann.

Før stævnet var der forventning om en tæt og dramatisk DM-duel mellem Frederikshavn og Hellerup. Det blev der aldrig noget af. Hellerup ramte en helt skæv weekend og sluttede til sidst på en skuffende 8. plads - Hellerups til dato laveste placering ved et ligastævne. Takket være gode præstationer ved de tre forudgående stævner i sæsonen, var der stadig point nok i regnskabet til at forsvare sølvpladsen til sidst.

Bronzemedaljerne skiftede ejerklub nærmest efter hver sejlads hen over søndagen. Kerteminde, Faaborg og KDY var med i medaljespillet helt til sidste sejlads - Kerteminde tilmed uden at have kvalificeret sig til FINAL 6.

Faaborg havde fordelen før sidste finalesejlads - men måtte nøjes med en 4. plads i mål. Sejladsen blev vundet af KDY, og dét var lige præcis nok til at knibe sig ind forrest af de tre medaljeaspiranter.

Op og ned 

I bunden af tabellen blev det afgjort, at Brejning, Skive, Svendborg, Aabenraa og Roskilde rykker ud af ligaens 1. division. Der blev flyttet en del rundt på bundplaceringerne hen over weekenden, hvor især Kaløvig, Lynæs og Horsens fik sig reddet i sikkerhed takket være stærke præstationer i Skovshoved.

Roskilde Sejlklub må til gengæld notere noget af en nedtur. Fra en 5. plads i klassementet efter andet stævne i Juelsminde - til nedrykning som følge af bundplaceringer i Thisted og Skovshoved.

Nye i Sejlsportsligaen 2017 bliver Yachtklubben Furesøen, Sejlklubben Sundet, Silkeborg
Sejlklub, Gilleleje Sejlklub og Sønderborg Yacht-Club.