Sejlsportsligaen: Frederikshavn vinder i Thisted

Frederikshavn vinder med to point foran Faaborg og med Hellerup på tredjepladsen. Før sidste ligastævne er DM-stillingen helt lige mellem Frederikshavn og Hellerup.

Der er lagt op til en ægte guldduel mellem Frederikshavn og Hellerup, når sæsonens sidste ligastævne i 1. division sejles 16.-18. september i Skovshoved. De to klubber fra hver sin ende af landet ligger side om side med 50 point hver – med et komfortabelt forspring på hele otte point ned til Kerteminde, der på tredjepladsen har 42 point. Sæsonens tredje stævne sluttede søndag eftermiddag i Thisted med Frederikshavn som vinder - to point foran Faaborg og fire point foran Hellerup.

Før FINAL 6 lå fire klubber inden for en spænd på blot to point – Frederikshavn, Hadsund, Hellerup og Faaborg. Frederikshavn holdt bedst sammen på tingene gennem de to første finalesejladser og gik ind til tredje race med tre points forspring til Hellerup og Hadsund.

Hadsund blev idømt en snurretur ved starten – og var herfra reelt ude af slutspillet. Frederikshavn fokuserede på at dække Hellerup, og den sidste tvivl om udfaldet forsvandt med et mislykket spilersæt hos Hellerup på sidste lænser.

”Fantastisk at vinde. Nu glæder vi os til at sejle finale i Skovshoved,” sagde Søren Steen, Frederikshavn.

”Vi har et godt udgangspunkt (før Skovshoved, red.),” supplerede skipper Kris Houmann. ”Om det så lige bliver guld, sølv eller bronze? Jeg tror i hvert fald, vi bliver meget skuffede, hvis vi ryger ud af medaljerne. Men vi tror på guldet. Frederikshavn er en lille klub, og det vil betyde meget at vinde, så det går vi efter,” sagde Kris Houmann.

Link til den samlede resultatliste efter tre Liga stævner her