Sejlsportsligaen sælger ud

Sejlsportsligaens syv J/70'ere er til salg. Alle klubber under Dansk Sejlunion har mulighed for at byde ind på bådene, der sælges til en attraktiv pris.

"Vi skal hele tiden udvikle Sejlsportsligaen, og det har fra begyndelsen været et centralt mål for ligaen at bidrage til at udbrede sportsbådssejlads i klubberne", forklarer Peter Wolsing, projektleder for Sejlsportsligaen.

HellerupSejlklubiLigaen

Hellerup Sejlklub under ligastævnet i Horsens. Sejlsportsligaen sælger nu syv ligabåde for at indkøbe nye J/70ere. Foto: Frederik Sivertsen.

"Nu er der opstået en mulighed, hvor vi køber syv nye både til den kommende sæson og samtidig sælger de eksisterende ligabåde. Økonomisk går ordningen i nul, men vi opnår en stor gevinst ved at få nogle fantastiske både ud i klubberne", siger Peter Wolsing.

Attraktiv pris

De syv ligabåde sælges for en pris på lidt under 270.000 kr., inklusive klargøring. Desuden følger nogle få og forbigående forpligtelser med i handelen.

"Prisen er virkelig attraktiv. Som klub får man en velholdt båd af høj kvalitet, og samtidig kender vi de mange begejstrede tilkendegivelser, som ligasejlerne har givet J/70'erne med på vejen", siger Peter Wolsing.

Dialog med mulige købere

På nuværende tidspunkt er Dansk Sejlunion og Ligaforeningen i dialog med flere klubber, der over en periode har vist interesse for at købe én eller flere ligabåde.

FaaborgLiga

Dansk Sejlunion anbefaler J/70eren som klubbåd. Foto: Frederik Sivertsen.

"Nye klubber kan stadig nå at melde sig på banen. Det er ikke en udbudsrunde, hvor højest bydende vinder. Vi sælger bådene de steder, hvor vi kan se det største potentiale i forhold til at få sejlere på vandet – og ikke mindst skabe attraktive tilbud for unge sejlere", forklarer Wolsing med henvisning til PULS & Vand i håret, hvor Sejlsportsligaen er forankret.

J/70'erne kommer...

Senest har Silkeborg Sejlklub investeret i en ny J/70er med hjælp fra lokale sponsorer. I forvejen har Skolerne i Oure og Hellerup Sejlklub hver to J/70ere, mens KAS, Thurø Sejlklub og Sejlklubben København hver har en enkelt. Derudeover har Brejning Sejlklub rådighed over en privatejet båd.

Læs også: Ny J/70 sportsbåd til Silkeborg Sejlklub

Dermed er i alt ni J/70'ere – Dansk Sejlunions anbefalede klubbåd – nået ud i klubberne. Et tal, der nu formentlig står foran en fordobling i løbet af kort tid. Når ligaens nyindkøbte både lægges oveni, betyder det, at antallet af J/70'ere i Danmark kommer tæt på 25 i løbet af foråret 2016.

Klubber, der ønsker nærmere information om priser og betingelser for køb af de brugte ligabåde, kan kontakte Peter Wolsing, tlf. 21 16 74 00, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder