Fem nye klubber klar til ligasejlads i 2016

Når Sejlsportsligaens tredje sæson skydes i gang i foråret 2016 er det med fem nye oprykkere i 2. division:

· Yachtklubben Furesøen

· Sejlklubben Syvstjernen

· Skolerne i Oure

· Hornbæk Bådeklub

· Sejlklubben København

To af klubberne træder ind i ligaen med en trumf i baghånden – de råder over egne J/70'ere.

Sejlklubben København med hjemsted i Svanemøllen har for kort tid siden investeret i en J/70'er som klubbåd. Og i sommerens løb fik Skolerne i Oure leveret to J/70'ere – skolernes første bådinvestering i 23 år.

Oure's plan er at stille med forskellige hold henover sæsonen, så et bredt udsnit af højskole- og efterskoleelever får mulighed for at prøve kræfter med ligasejlads. Klubber udefra har i øvrigt mulighed for at leje Oures J/70'ere, fx til ligatræning.

Yachtklubben Furesøen har tidligere snuset til ligasejlads som deltager ved kvalifikationsstævnet i 2014. Klubben havde for et år siden mulighed for komme med i 2. division, men valgte dengang at takke nej. Nu er klubben tilbage – formentlig klar til at stille med nogle unge besætninger fra klubbens talentfulde 29er-miljø.

Sejlklubben Syvstjernen er forankret i A.P. Møller Mærsk og har hjemhavn i Langelinie Lystbådehavn få skridt fra virksomhedens hovedsæde med de karakteristiske blå vinduer.

Hornbæk Bådeklub er helt ny i ligasammenhæng – og bliver en del af en lille nordsjællandsk enklave i 2. division sammen Helsingør, Gilleleje og Nivå.

De nye ligaklubber afløser de fem nedrykkere fra 2. division – Egå, KØS, DTU, KAS og Lynetten – som må sidde over i den kommende sæson.

Ved weekendens Klubkonference har Sejlsportsligaen hele lørdag sit eget spor med evalueringer, workshops og idéudvikling.
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen