Skovshoved vinder årets Sejlsportsliga

Skovshoved Sejlklub er dansk mester for sejlklubber 2015. Det blev afgjort søndag ved årets fjerde og sidste stævne i Sejlsportsligaen – afviklet under lette, sommerlige vindforhold i Københavns Havn.

Før sæsonfinalen lå Skovshoved Sejlklub klart i spidsen af Sejlsportsligaen i kraft af sejre ved to stævner tidligere på sæsonen. DM-trofæet kom dog først i hus efter en række nervepirende sejladser på sidstedagen, hvor en tæt pointstilling betød, at ganske få point kunne vende op og ned på den samlede ligastilling.

"Det var spændende til sidst, der var ikke mange point mellem os," sagde en lettet Lars Nordbjærg, skipper for Skovshoved. "Det føles fantastisk. Også fordi vi ikke kun har præsteret ved et enkelt stævne, men har formået at holde en stabil serie gennem hele sæsonen," sagde han videre.

Skovshoved har som eneste af de 18 klubber i ligaen benyttet samme besætning ved alle fire stævner i sæsonens løb. Besætningen tæller blandt andre verdensklassegasten Peter Lang, der vandt 49'er bronze ved OL i London (Weymouth, red.) 2012.

"Vi er godt sejlet sammen og har et godt teamwork, hvor vi hjælper hinanden. Når det bliver tæt til sidst, er det en kæmpe fordel, at vi hver især ved, hvad hinanden gør," sagde Peter Lang om den måske afgørende forskel på Skovshoved og de øvrige hold i ligaen.

Præmie

Besætningen på Skovshoved Sejlklubs vinderbåd, fra venstre: Jakob Groth, Peter Lang, Cille Smedegaard og længst til højre, skipper Lars Nordbjærg. I midten med DM-trofæet er det formand for Skovshoved Sejlklub, Jesper Meulengracht.

Sølv til Hellerup - bronze til Aarhus

Sidste års danmarksmestre fra Hellerup Sejlklub sluttede i år på ligaens andenplads, mens Aarhus Sejlklub blev nummer tre.

I bunden rykker Skærbæk, Silkeborg, Sønderborg, Vallensbæk og Middelfart ud af ligaen.

De erstattes af oprykerne Bogense, Skive, Svendborg, Brejning og Thisted. Sejlsportsligaens næste sæson begynder i maj 2016, og her fra redaktionen vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tak for en forrygende sæson i Sejlsportsligaen.

Vi glæder os allerede til 2016. 

Langelinje

Sensommervejret viste sig fra sin allerbedste side da Sejlsportsligaen afviklede årets sidste stævne. Foto: Per Heegaard

Se den samlede resultatliste for Sejlsportsligaen 2015 herBranchenyt

Svensk bådindustri kræver forbedret identifikation af båden

★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivillige

Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder