Skovshoved vinder årets Sejlsportsliga

Skovshoved Sejlklub er dansk mester for sejlklubber 2015. Det blev afgjort søndag ved årets fjerde og sidste stævne i Sejlsportsligaen – afviklet under lette, sommerlige vindforhold i Københavns Havn.

Før sæsonfinalen lå Skovshoved Sejlklub klart i spidsen af Sejlsportsligaen i kraft af sejre ved to stævner tidligere på sæsonen. DM-trofæet kom dog først i hus efter en række nervepirende sejladser på sidstedagen, hvor en tæt pointstilling betød, at ganske få point kunne vende op og ned på den samlede ligastilling.

"Det var spændende til sidst, der var ikke mange point mellem os," sagde en lettet Lars Nordbjærg, skipper for Skovshoved. "Det føles fantastisk. Også fordi vi ikke kun har præsteret ved et enkelt stævne, men har formået at holde en stabil serie gennem hele sæsonen," sagde han videre.

Skovshoved har som eneste af de 18 klubber i ligaen benyttet samme besætning ved alle fire stævner i sæsonens løb. Besætningen tæller blandt andre verdensklassegasten Peter Lang, der vandt 49'er bronze ved OL i London (Weymouth, red.) 2012.

"Vi er godt sejlet sammen og har et godt teamwork, hvor vi hjælper hinanden. Når det bliver tæt til sidst, er det en kæmpe fordel, at vi hver især ved, hvad hinanden gør," sagde Peter Lang om den måske afgørende forskel på Skovshoved og de øvrige hold i ligaen.

Præmie

Besætningen på Skovshoved Sejlklubs vinderbåd, fra venstre: Jakob Groth, Peter Lang, Cille Smedegaard og længst til højre, skipper Lars Nordbjærg. I midten med DM-trofæet er det formand for Skovshoved Sejlklub, Jesper Meulengracht.

Sølv til Hellerup - bronze til Aarhus

Sidste års danmarksmestre fra Hellerup Sejlklub sluttede i år på ligaens andenplads, mens Aarhus Sejlklub blev nummer tre.

I bunden rykker Skærbæk, Silkeborg, Sønderborg, Vallensbæk og Middelfart ud af ligaen.

De erstattes af oprykerne Bogense, Skive, Svendborg, Brejning og Thisted. Sejlsportsligaens næste sæson begynder i maj 2016, og her fra redaktionen vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tak for en forrygende sæson i Sejlsportsligaen.

Vi glæder os allerede til 2016. 

Langelinje

Sensommervejret viste sig fra sin allerbedste side da Sejlsportsligaen afviklede årets sidste stævne. Foto: Per Heegaard

Se den samlede resultatliste for Sejlsportsligaen 2015 herSeneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker