Hadsund vandt den årlige 'pressecup'

Vi er til finalen i Sejlsportsligaen på Langelinie i København. Lørdag var der en kort pause, hvor der blev sejlet VIP samtidig med den traditionsrige årlige sejlads, for den stadig mindre eksklusive kreds af maritime skribenter.

Langelinie i Københavns Havn er et genialt sted for at afvikle god sejlsport, krydsmærket ligger så tæt på publikum og måltagningsfartøjet er et højt bar bord, solidt forankret på asfalten. Jon Møgelhøj, kan bruge hovedparten af sin tid i baren. Her er der ikke behov for redningsvesten. {redmod}Vinden er let, men med store udsving. Både i styrke og retning, især inden under den lille havfrue, hvor vinden er ganske uforudsigelig.

Konkurrencen er ubeskrivelig hård, Skovshoved Sejlklub mødte op som klar favorit, men allerede lørdag eftermiddag har de oplevet kampen klubber imellem´, og fået flere knobs.

Skipper Rie Galsgaard var min skipper i årets Presse Cup. Den unge dame gjorde et fremragende arbejde. Faktisk førte vi, indtil besætningen ikke fik genakkeren ordentlig ned. Pinligt, for jeg har desværre en aktie i den dummefejl. Øv, øv og øv.

Selv om jeg har brugt 1000 vis af timer på Sejlsportsligaen, helt tilbage fra dengang det alene var en våd drøm i en flok ældres sejleres hjerner, over hele det langstrakte politiske slagsmål i DS, over afviklingen af sæson ét, ja så var det indrømmet, allerførste gang jeg selv var ombord på en J70.

Hold da helt op, en fed oplevelse. Lad det ikke blive sidste gang. Oplevelsen blev styrket af Jens Fast og Knud Valdemar Lassen, som gjorde alt for at skabe den gode stemning ombord.

Jeg har skrevet det igen og igen, og nu har jeg ved selvsyn oplevet. J70 er en fremragende båd, superspændende båd der fik mit gamle kapsejlads gen genfødt.

Selv i de lette vinde ved Langelinie, var det en livlig forestilling hvor der skulle "hænges" igennem. Fie var ganske ubarmhjertig, da hun råbte at jeg skulle sætte røven helt i borde, "For at udnytte den fordel du giver os", (++100 kg. red.) som Fie klart udtrykte det.

Generelt set er stemningen i top på Langelinie, selv om fem klubber får en enkeltbillet ned i 2. division efter finalens afslutning i dag søndag. Mange klubber har flere klubmedlemmer på kajen, som klappende og begejstrede tilskuere, der samtidig nød denne flotte efterårs dag.

Normalt foregår et liga stævne over 3 dage, men Københavns Havn har stadig en vis kommerciel betydning. Cruise skibe 'kommer og går' med deres 1.000 vis af gæster. Så finalen må afvikles over kun to dage, hvilket lægger et pres på sejlerne.

De startede en time tidligere, og de forventes at sejle til solen gå ned. Både lørdag og søndag, tilbage er der kun at håbe at vinden holder hele vejen igennem.