Nyoprykkede Frederikshavn vinder første ligastævne

Der var blæs på ude på Limfjorden på afslutningsdagen ud for Skive Havn med høj sol og 10-12 m/s. Masser af bådene kom ned at ligge, når gennakeren fik rigtigt fat, og meget af sejladserne foregik på kryds med delvis blafrende storsejl.

FrederikshavnSejlklub skive_DS

Nyoprykkede Frederikshavn Sejlklub (herover) dominerede allerede fra starten af stævnet i fredags, hvor de lagde ud med at vinde deres første to sejladser. Siden har de vundet 9 af i alt 14 sejladser og det blev til fem 3.-pladser, og en samlet sejr med 74 point. En imponerende start af Frederikshavn.

Aarhus Sejklub Skive_DS

Aarhus Sejlklub (herover) hængte godt på i hele stævnet, og blev nr. 2, kun fire point efter Frederikshavn. Aarhus scorede i sin serie fem førstepladser og fem andenpladser.

SkovshovedSejlklub skive_DS_530

Skovshoved Sejlklub (herover) blev lige så sikkert nr. 3 med 66 point og scorede fem førstepladser og fire andenpladser.

Så disse tre klubber tog sig tilsammen af rigtig mange af topplaceringerne ved ligastævnet i Skive.

Sidste års vindere fra Hellerup Sejlklub blev nr. 5, to point efter Kaløvig på 4.-pladsen.

KDY, som vandt Sailing Champions League 2014, blev nr. sidst af de 18 klubber i Skive, efter at holdet lørdag trak sig fra ligastævnet. Besætningen traf beslutningen efter vanskeligheder med bådhåndteringen i løbet af de første sejladser, hvor man blandt andet havde en voldsom kollision med en anden båd og sluttede sidst i en række sejladser. Søndag kom KDY tilbage i ligastævnet, idet en J/80-besætning fra klubben lørdag måtte trække sig fra Sportsbåd Open pga. grejbrud - og de fik efter tilladelse fra ligajuryen lov at stille til start i ligaen, således at KDY kunne gennemføre ligastævnet og være med i de sidste sejladser. Det blev dog yderligere til en række sidstepladser, men KDY kunne i hvert fald afslutte stævnet på en hæderfuld måde.

Skive 03_DS_530

Mange af holdene lavede spilerkæntringer, når de kraftige pust kom hen over banen, så holdene skal nok hjem og træne noget mere her efter den friske sæsonstart i Skive.

Skive Sejlklub gennemførte et perfekt stævne både til vands og på land. Næste weekend skal Skive så afholde første stævne for 2. divisionsklubberne, hvor sejladserne kun sejles over lørdag og søndag. Det er første år at der afholdes en 2. division i ligaen.

Du kan se resten af resultaterne HER

Se Re-live fra søndagens sejladser her:

Alle fotos i artiklen er fra Dansk Sejlunion.Seneste nyheder
Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger bådSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder