Sejlsportsligaen skal skabe ”Puls og vand i håret” i Skive

Årets første Ligastævne er i gang i Skive, og med som en økonomiske samarbejdspartner er lokale Pantaenius Lystfartøjs forsikring, der har hovedkvarter i netop Skive. Pantaenius er en af områdets større arbejdspladser med deres over 80.0000 forsikringskunder.

For direktør Gert Toft er det helt naturligt at bakke op økonomisk om dette initiativ: "Sejlsportsligaen er "hjertestarteren", som skal få genskabt klublivet ude i de mange sejlklubber. {redmod} Dansk Sejlunion kalder det: "Puls og vand i håret", mit personlige mål er at se mange flere og yngre mennesker nede på Skive Lystbådehavn, også når cirkusset er rejst videre til næste stævne i Horsens" udtaler Gert Toft til Bådmagasinet.

For Gert Toft selv er der ingen tvivl om at denne breddesatsning i Sejlsportsligaen, har langt større betydning for sejlerlivet ude i de mange danske havne, end den elite OL satsning som ellers er Dansk Sejlunion meget kostbare fokus område nr. 1

"Jeg tror ikke, at de mange sejlere ude i sejlklubber er et sekund i tvivl. I forvejen er OL satsningen ekstrem økonomisk privilegeret. "Sejlsportsligaen" har allerede vist sig at være en stor gevinst for klubberne – også lokalt her i Skive" fortsætter Gert Toft.

De 18 sejlklubberne i hver deres division, skal konkurrere mod hinanden. Det giver sammenhold og lokalt engagement. Klubberne får en platform, hvor de kan profilere sig internt og eksternt.

Sidste år var Skive Sejlklub med i den første udgave af Sejlsportsligaen. Desværre var konkurrencen alt for hård, hvor de lokale sejlere så måtte en tur ned i 2. division.

Trods den sportslige beskedne succes, var Sejlsportsligaen med til at styrke aktiviteterne i Skive Sejlklub. Derfor var det også afgørende, at byen blev vært for et af de fire stævner i sæsonen.

Sejlsportsligaen skal styrke "Voksen bredden" i Skive Sejlklub, lige som Dansk Sejlklub i mange år har haft en velfungerende ungdomsbredde indsats.

Gert Toft er rimelig klar i spyttet, når han siger: 'Alle der kommer på Lystbådehavnen kan se, hvor påtrængende den efterfølgende brede fastholdelse af de 15-35 årige er, dem der i dag forsvinder fra sejlsporten. Dansk Sejlunion skal satse benhårdt og økonomisk på Sejlsportsligaen, ellers bliver det alene en spændende aktivitet, der bare ikke flytter noget i den fremtidige udvikling i dansk sejlsport. Hjerterytmen vil bare blive stadig svagere, i takt med de aktive sejlere bliver stadig ældre'.

Gert Toft selv er en passioneret sejler, men har naturligvis også en kommerciel interesse i at styrke sejlsporten som direktør for Pantaenius Lystfartøjsforsikring.