Bliv ”Klub 10” medlem

I Danmark sejles der i 2015 både i 1. og 2 division. Der er solgt yderligere tre J/70 som loves klar til sæsonen, og flere klubber er i seriøse overvejelser.

36 klubber fra hele Danmark stiller op i de to divisioner, og storbyklubberne kan forvente stærk konkurrence. Det viste efterårets kvalifikationssejlads i KØS i Svanemøllen, hvor udkantsklubber som Frederikshavn Sejlklub, Horsens Sejlklub, Hadsund Sejlklub, Sejlklubben Lynæs og Skærbæk Bådeklub bankede de store favoritklubber.

I onsdags var Ligaen sammen med Sportsbåd Open samlet i KAS indendørs i klubben Jomsborgs lokale for at diskutere 2015. Sportsbåd Open har deltagelse af Melges 24, J80 og sportens lille frække bådklasse CB66.

Økonomi - mangler 1 million kroner

Udfordringen er økonomien, hvor der fortsat mangler i omegnen af 1 million kroner for at opretholde niveauet fra 2014. Blandt mange initiativer er oprettelsen af en "Klub 10" - eller med rette: "Klub 10.000 kroner" og gerne mere.

Spørger den enkelte virksomhedsleder: "Hvad får vi igen for vores støtte?". Svaret er ret enkelt: "Allerførst glæden ved, sammen med Sejlsportsligaen, at sætte sejlsporten på verdenskortet i hele Danmark". Modydelsen er derefter, at virksomhederne kan bruge de forskellige act i deres salgsarbejde. Derudover er de synlige på Ligaens hjemmeside og diverse sociale platforme.

Den kommende sæson

Cirka 24 interesserede sejlere og klubfolk var mødt i KAS for at få en opdatering på 2014 og en præsentation af den kommende sæson. Peter Wolsing, der er stævneadmiral i den kommende sæson, gav en grundig briefing. Der blev vist levende billeder og de kommentarer, de mange glade ligasejlere gav til Ligaens egen TV station. Spørgelysten var stor, der var mange kommentarer - også de mere skeptiske.

I mange klubber er der fortsat en solid skeptisk blandt mange medlemmer over dette nymodens tiltag. Køb af klubejede J/70 er også et heftigt emne i mange klubber. Men J/70 er fantastiske holdbare - i 2014 blev der betalt skader for cirka 12.000 kr. i 200 sejladser. Med seks J/70 i hver sejlads svarer det til en flad 10 krone per sejlads.

Giver liv i klubberne

Både Sejlsportsligaen og Sports Open betyder rigtig meget for klublivet ude i de mange deltagende sejlklubber. I de mange klubber, hvor der har været kvalifikation, har det aktiveret rigtig mange sejlere hjemme i klubben. I år må hver klub stille med en bruttotrup på otte sejlere, og der skal være fire sejler om bord på vandet.

De syv Dansk Sejlunion-ejet J/70 både vil mellem stævner kunne lejes af klubberne, så de lokale sejlere kan teste mulighederne.Kapsejlads

Congressional Cup: Emil Kjær - lige ved og næsten…

★ Test af motorbåd

★ Motor: Hvad er bedst, påhæng- eller indenbords?

Kapsejlads

Silverrudder: Jubilæumsår blev også rekordernes år - 'Tri'...

Kort nyt

Aftale sikrer landets første autonome og emissionsfrie...

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Kapsejlads

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Kapsejlads

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende...

Sejlsportsliga

Sundby WOW stævnet – netværk og sejlads...

Udvalgte artikler *