Det breder sig som en steppebrand

Nationale sejlsportsligaer breder sig som en ”steppebrand” i Europa, og i kølvandet på Danmark og Tyskland, starter yderligere ni lande nu nationale sejlsportsligaer.

Europa er blevet ’tossede’ med Sailing Champions League konceptet. Hele otte europæiske lande starter næsten alle i 2015 - samt oversøisk er der også gang i den i USA.

England – en af verdens mest succesfulde sejlsportsnationer, England skal naturligvis også have en national liga. Der er foreløbig planlagt to stævner i 2015 og man forventer at bruge sine Elliott 6 M, som var olympisk matc race båd i 2012, men Royal Thames Yacht Club skulle ifølge oplysninger allerede have bestilt seks J/70’ere.

Holland – er også i gang med planlægningen for 2015 og der planlægges stævner i forår og efterår. I alt 15 klubber har indtil nu bekræftet deltagelse.

Italien – starter i 2015 med stævner i Trieste, Genoa, Napoli og Porto Cervo. 10-12 klubber er blandt pionærerne i den første sæson, og der forventes at blive sejlet i J/70 eller andre klasser hvor man kan samle 6 både regionalt.

Polen – får en meget travl sæson idet man planlægger 6 stævner. Der vil blive sejler tre stævner i TOM 28 og tre stævner i Delphia 24. 12 klubber er allerede registreret, og der vil blive plads til op til 18 klubber.

Rusland – holdt allerede en test event i efteråret 2014, hvor man sejlede i J/70 samt testede GPS samt live transmission, endda også fra en helikoter. Der er planlagt 5 stævner i 2015.

Sverige – har allerede planlagt ”Allsvenskan” og der er allerede 18 tilmeldte klubber, som skal sejle tre stævner, ligesom der bliver et kvalifikationsstævne m.h.p. 2016.

Schweitz – har planlagt to stævner. 31 klubber tilmeldte sig og man er ved at finde ferm til de 18 som skal være med i det første år. Der vil blive anvendt en 7 meter kølbåd med en besætning på fire. Planen er ligesom Tyskland og Danmark at etablere en 2 division, og de planlægger i alt 5 events i 2016.

Østrig – her vil man etablere to promotion events i 2015, således at man bliver i stand til at rekruttere flere klubber samt også skabe sponsor interesse, således at en national liga kan startes i 2016

USA – starter ”Premiere Sailing League” hvor der bliver fire regionale kvalifikationsstævner for i alt 72 klubber det første år, som skal sejle årets finale hvor der sejles i J/70. Der etableres i allerede i foråret en test event for at promovere konceptet for klubber og sponsorer.

Sailing Champions League pokalen 528

Det kan blive en meget spændende SAILING Champions League finale i slutningen af oktober 2015, når man skal kåre årets vinder. Om sidste års vindere stiller op vil kun tiden vise, men de bliver nødt til at kvalificere sig via den danske Sejlsportsliga - medmindre man selvfølgelig giver 2014 vinder-besætningen et wild card.

www.sailing-championsleague.com

530 SCL_Podium_Italy-Denmark_Oman_Lars Wehrmann

Vi genopfrisker lige de danske vindere af SAILING Champions League 2014 fra Kongelig Dansk Yachtklub. Foto Lars WehrmannVendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppeSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder