Sverige klar med Sejlsportsliga

22-24. maj får Sverige debut med deres svar på Sejlsportsligaen – Allsvenskan, som deres serie naturligvis skal hedde. Stockholm bliver første destination, efterfulgt af Malmø i august, og Stenungssund, nord for Göteborg, som slutter af til september.

Der bliver, ligesom i Danmark, sejlet i J/70 som stilles til rådighed af det svenske sejlsporsforbund, som også laver en Ligaforening, i Sverige en 'styregruppe', bestående af de deltagende klubber samt forbundet.

8 lande - plus Champions League

Sejlsportsligaen kører efterhånden i en del lande. Efter Tyskland startede hele 'showet' tilbage i 2013, efterfulgt af Danmark i 2014, er det gået stærkt.

I kommende sæson skal der sejles liga-sejlads i hele otte lande, plus et afsluttende Champions League som forventes gennemført på Sardinien til september. De otte lande som pt. har meldt om deres liga-sejlads er, Tyskland, Danmark, Sverige, England, Holland, Rusland, Italien og ikke mindst USA, alle store sejlsportsnationer, så det bliver yderst spændende og se de hold der stiller til start, når den ultimative vinder skal kåres til efteråret.

Læs mere om Allsvenskan (på svensk) her

danmark-sejlsportligaen-01-credit-Per-Heegaard-001

Sverige har også valgt at sejle deres Allsvenskan i J/70. En båd som virkelig må siges at have fået sit Liga-gennembrud.