J/70 'setup' klar til klubberne

Dansk Sejlunions anbefaling af J/70 som klubbåd træder ind i næste fase, når klubberne fra omkring 20. november får mulighed for at bestille nye klubbåde gennem DS Klubfinans.

Der bliver tale om J/70-pakker, der består af båd, sejl og trailer. Den enkelte klub har valget mellem kontantkøb og leasing over fem år, med option på køb af båden ved leasingperiodens udløb.

Kontantkøb

Prisen for en J/70-pakke købt kontant bliver cirka 375.000 kr. Beløbet kan variere i begge retninger alt afhængig af de individuelle valg, som klubben træffer. Eksempelvis kan sejl og trailer fravælges i pakken, hvis klubben har andre løsninger i baghånden.

Leasing i fem år

Ved en leasingaftale forpligter klubben sig til en førstegangsydelse på 50.000 kr. – og herefter 60 månedlige ydelser à ca. 5.950 kr.

DS Klubfinans er formel ejer af båden i hele leasingperioden, men klubben har den fulde brugsret. Klubben har også ansvar for at vedligeholde båden.

Ved leasingperiodens udløb efter fem år skal båden som udgangspunkt tilbageleveres til DS Klubfinans. Dog har klubben mulighed for at købe båden mod betaling af bådens restværdi, der skønnes at være på cirka 40.000 kr.

Samlet set vil det koste klubben cirka 447.000 kr. at lease og derefter købe båden.

Det betyder også, at der er en besparelse på cirka 72.000 kr. ved kontantkøb frem for leasing med afsluttende køb.

Alle de viste tal er baseret på aktuelle listepriser pr. november 2014. Der skal tages forbehold for præciseringer.

Aftaler med rabatter

I forhold til leverandørernes gældende listepriser er der indbyggede rabatter på båd, sejl og trailer ved bestilling gennem DS Klubfinans. Ligesom der også er rabat på service og reservedele ved bådleverandøren Mittelmanns' Werft i Tyskland.

Rabatterne gælder både ved kontantkøb og leasing.

Klubber viser interesse

"Vi ved gennem de løbende henvendelser, vi modtager, at en del klubber allerede er langt fremme med overvejelser om at investere i en klubbåd. Med de priser og kontraktforhold, som vi nu er tæt på at have endeligt på plads, kan klubberne komme videre i arbejdet, og vi ser frem til hjælpe bedst muligt med at finde løsninger, der passer til den enkelte klubs ønsker og muligheder," siger Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i Dansk Sejlunion.

"For de fleste sejlklubber er en bådinvestering i denne her størrelsesorden en stor mundfuld. Det er vi fuldt ud bevidste om. Til gengæld får klubben et virkeligt attraktivt tilbud til medlemmerne. Båden har høj kvalitet, den tåler mange timer på vandet uden grejbreak. Og vi ved med rimelig sikkerhed, at den vil holde en fornuftig gensalgspris," siger han videre.

Pris og kvalitet hænger sammen

"Så ud fra en samlet vurdering, hvor også merværdien for klubbens aktivitetsniveau er indregnet, så mener vi, at pris og kvalitet hænger sammen," siger Mads Kolte-Olsen og tilføjer:

"En vigtig pointe er, at J/70 er ligabåd i Tyskland og Danmark – og måske i flere lande inden længe. Der er godt gang i salget rundt om i Europa, og båden vil helt sikkert have et brugtmarked inden for overskuelig tid. Det vil gøre båden tilgængelig for klubber, som måske tøver i første omgang."

Om DS Klubfinans

DS Klubfinans er et selvstændigt selskab baseret på et samarbejde mellem Nordea, Consolidated Holding A/S og Dansk Sejlunion.

Consolidated Holding A/S' rolle er at indgå som økonomisk garant. Hvilket gør det muligt for DS Klubfinans at optage lån på gunstige vilkår i Nordea – med henblik på køb af både, som dernæst sælges eller leases ud til klubberne.

"Det er vanskeligt at låne penge til bådkøb på rimelige vilkår. Derfor er vi rigtigt glade for samarbejdet med Consolidated Holding A/S med Ib Kunøe som ejer. Uden dette partnerskab var hele klubbådsmodellen ikke mulig," fastslår Mads Kolte-Olsen.

Det endelige startskud for DS Klubfinans sker ved Dansk Sejlunions Klubkonference den 21.-22. november, hvor ordningen bliver præsenteret for deltagerne.

Læs alt om klubbåden og DS Klubfinans på " target="_blank">sejlsport.dk