KDY VINDER CHAMPIONS LEAQUE

Den bedste klub i verden blev fundet i allersidste sejlads, hvor det blev en match race mellem den italienske og danske båd. KDY holdet vandt med én meter.

Efter 45 sejladser over tre dage i Københavns Havn, fandt SAILING Champions League vinderen – og det blev KDY's hold med Michael Hestbæk, Joachim Aschenbrenner, Lucas Lier og Frederik Berg som sikrede sejren i allersidste sejlads med under ét point.

Gensen dagens sejladser her - (den afgørende sejlads no. 43 starter ved ca. 2.15, red.)

Før søndagens sejladser havde den italienske klub Circolo Cannotieri Aniene et komfortabelt forspring, som de fleste troede de ville kunne holde, men sejlads efter sejlads halede KDY ind på italienerne, og det hele skulle afgøres i en sejlads, hvor både KDY og den italienske klub var med, i stedet for at man skulle have afgjort mesterskabet i to forskellige flights.

Hestbæk

Hestbæk, Aschenbrenner, Lier og Berg vandt Champions Leaque 2014, for KDY. Foto: Per Heegaard

KDY fik en god start lidt mere fri end italienerne, og kunne bedre sejle frit på første kryds, hvor de kom til første mærke et stykke foran italienerne, og med en båd imellem, som rent faktisk var Kerteminde sejlklub.

Afgørende manøvre?

KDY holdet holdt sin placering foran italienerne helt til den sidste løber, men italienerne var kommet tættere på, og var kun nogle bådslængder efter. KDY holdet bommede over på bagbord lidt nede af løberen, fordi de så den norske båd med mere tryk i den bagbord side af banen. Italienerne fortsatte lidt længere før de fulgte efter KDY båden - hvilket skulle vise sig at være afgørende.

Danskerne mistede vindtrykket, da de bommede over på styrbord ned mod mållinjen, og italienerne mindskede hele tiden afstanden, men det lykkedes at vinde med under en meter på mållinjen.

Det professionelle italienske hold måtte se sig slået med kun 0,5 point.

I den sidste sejlads skulle det afgøres hvem som blev nr. tre, det var mellem Oman Sail og Kongelig Norsk Seilforening. Også her var det et spørgsmål om hvem der kom først over mållinjen af de to både – og det blev Oman Sail.

Hellerup Sejlklub og Kerteminde Sejlklub sluttede som nr. 9 og 10, blandt de 23 klubber fra 15 nationer.

Kick-off eventen for SAILING Champions League blev – trods det regnfulde vejr – en stor succes. Deltagerne er begejstrede for konceptet, og klubberne skal nu hjem og forsøge at få startet nationale ligaer op i de kommende år.

Det er ingen tvivl om at konceptet holder, og det tegner til at kunne blive en markant begivenhed indenfor sejlsporten i fremtiden.

De samlede resultater kan ses på www.sailing-championsleague.com