Konkurrencen er vild

Ordene er Casper Engen Peetz, som er gast hos Mads Christensen. De to repræsenterer Hellerup Sejlklub, som vandt Sejlsportsligaen 2014. I Saling Champion League er de op mod sejlere som simpelthen bare er på et højere niveau.

Check eksempelvis Circolo Canottieri Aniene fra Italien:

Skipper Lorenzo Bressani er professional

2014 1st ORC Worlds
2011 1st Melges 24 Worlds
2011 nominated ISAF Sailor of the Year
2010 1st Melges 32 Worlds

Crew Michele Paoletti

Finn campaign for Rio 2016
2013 2nd Melges 32 Worlds

Crew Matteo Mason og begge Crew Samuele Nicolettis

2014 1st ORC Worlds

Og besætningen har været i en klasse for sig selv i København, 10 point foran nr. 2, med en serie som er 1 pladser 6 gange ud af 8 sejladser i skrivende stund.

Og feltet er toppen af poppen i international sejlsport. Blandt besætningerne findes adskillige OL sejlere, verdens- og europæiske mestre. Mange bruger ”SAILING Champions League” i København, som et frikvarter fra andre internationale eliteprojekter.

Derfor erkender Casper og hans medgast Kristian Kvid også, her er der bare ikke råd til at lave selv den mindste fejl. De er meget opmærksomme på det, ellers skal de bare kigge på de foreløbige resultater, hvor de sluttede fredag på en beskeden 14 plads. Lørdag fandt de bedre melodien og ligger i skrivende stund på en 6 plads.

Derfor er det også positivt, at feltets rene amatører fra Kerteminde Sejlklub med skipper Kim Haugaard og gasterne Thomas Møhl, Yann Le Helleix og Jørgen Mohr Ernst overhovedet ikke falder igennem, og samlet ligger på en flot 7.-plads.

Kim siger, at han aldrig nogensinde har sejlet i et så stærkt felt, der er jo rockstjerne alle steder. Og skal vi bare hænge på, skal besætningen sejle over evne hver eneste gang de er på vandet.

Faciliteterne på Langelinie er simpelthen de bedste jeg endnu har oplevet til publikumsvenlige stævner som dette. Siddende i medievognen er der maks. 30 meter foran vinduet. Startområdet er meget smalt, med masser af publikumsvenlig drama. I den springende og ganske vekslende vind er sejladserne meget udfordrende.

Derfor er Michael Hestbæk´s med besætning resultater fredag imponerende med 2 første pladser. KDY stiller også med en superbesætning, ud over Michael Hestæk hedder gasterne, Joachim Aschenbrenner, Lucas Lier og Frederik Berg. Lørdagen var ok, og KDY formår at holde sig på en samlet 3. plads

Samlet set er konkurrencen i toppen ekstrem. Sejlklubben Circolo Canottieri Aniene fra Italien er som tidligere nævnt dygtige, men eftermiddagen viste at de ikke er urørlige.Oman Yachtclub som nr. 2, KDY nr. 3.

Søndag er der igen lagt op til en perlerække af fantastiske oplevelser, både for de aktive på vandet og forhåbentlig de mange publikummer på land. Men husk varmt tøj, prognosen for Langelinie fra DMI er ligefrem opmuntrende for årstiden.

Skyet og til tider regn. Let til frisk vind fra sydvest. Temp. i hele perioden mellem 12 og 15 grader.Seneste nyheder

Følg deltagerne i Silverrudder

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Kapsejlads

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Kapsejlads

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende...

Sejlsportsliga

Sundby WOW stævnet – netværk og sejlads...

Kort nyt

Vild med vand: Kom til åbent hus i Bådelauget

★ Test af motorbåd

★ Nemt i havn med avanceret teknologi

Kort nyt

Sad fast i indsejlingen til Ålbæk Havn

Surf

Hvide Sande værtsby for EM i SUP i 2022

Udvalgte artikler *