KDY vandt to ud af deres tre første sejladser

Københavns Havn lægger vand til en verdenspræmiere, nemlig den første SAILING Champions League sejlads. 'Verdens bedste klub' skal kåres på søndag.

Det blev en regnfuld eftermiddag med østlig vind, og en bane med start lige udenfor molen på Langelinie Lystbådehavn og med kryds over mod den store forladte B&W hal – hvor det dyre melodi grand prix fandt sted.

Den store bygning samt andre bygninger på det tidligere B&W område skabte springende og til tider uforudsigelige vindforhold i Københavns Havn.

CSL start in front of little mermaid_Kars wehrmann_530

KDY holdet består af Michael Hestbæk, Joachim Aschenbrenner, Lucas Lier og Frederik Berg. Foto Lars Wehrmann/SCL.

KDY’s hold lagde stærkt ud og vandt to af deres tre sejladser i dag, og ligger nr. 2 blandt de 23 klubber fra 15 nationer. Der mangler dog fortsat ét flight i race 3, så det samlede resultat skal tages med et forbehold. De to sejladser KDY-holdet vandt, var med en markant margin til nr. 2, og de holdt føringen hele banen rundt på trods af de svære forhold.

Hellerup og Kerteminde kom også rimeligt pænt fra start, og ligger midt i feltet efter førstedagen, henholdsvis nr. 12 og 14..

Oman Sail, som også vandt 2 sejladser, fører efter den første dag, men kun 1,67 point foran KDY holdet.

Á point med KDY ligger den italienske klub Circolo Canottieri Aniene, foran to tyske klubber, Wüttembergischer Yacht-Club og Nordeutscher Yacht-Club med henholdsvis 18,5 og 18,33 point.

Alt kan ske de følgende dage – ”gamet” er fortsat fuldstændig åbent, selvom en del af klubberne i toppen af listen viste bedre starter, ebdre taktiske dispositioner samt bådhåndtering.

Danskerne skal ”oppe sig” i SAIL CHARITY

Status lige nu for Sail for Charity som støtter World Childhood Foundation er, at der er doneret 15.885 € ud af det maksimale beløb på 25.000 € - SAP donerer 5 € for hver fan som går ind på http://sailforchildhood.com

  1. Norddeutscher Regatta Verien, Tyskland – 2295 €

  2. Hellerup sejlklub, Danmark – 1790 €

  3. Württembergischer Yacht-Club, Tyskland – 1645 €

KDY ligger nr. 7 med 1170 € og Kerteminde nr. 12 med 395 €.

KOM SÅ DANSKE SEJL-FANS – vi skal have de danske klubber helt i top i ”Sail for Charity” ! Udover at de naturligvis også gerne skal være i kampen om topplaceringerne på banen - og det ser lovende ud.

Du kan stemme til og med søndag.

KOM IND OG SE SEJLADSERNE

Lørdag bliver vejret ganske fint med sol det meste af dagen samt behagelige temperaturer.

Så det bliver ideelle forhold til at se sejladserne, idet vinden også skulle komme fra en mere sydlig retning, hvilket betyder, at man vil kunne følge virkelig godt med på både kryds og slør.

ELLER SE DEM LIVE HER

web: www.sailing-championsleague.com   
facebook: www.facebook.com/SailingCL