Konkurrencen er bare hårdere i Rungsted

Hver deltagende sejlklub sender en besætning på fire udvalgte elite sejlere. De skal sejle på skift mod hinanden i One Design J/70 både, der har bevist deres styrke og livlighed i ligaerne.

Der er planlagt 45 sejladser på tre dage er i København, hvert sejlads varer omkring 12-15 minutter, så publikum (og den lille havfrue) kan følge sejladserne på aller tætteste hold. Der kæmpes om vandrepræmien: "ROBBE & Berking SAILING CHAMPIONS LEAGUE TROPHY", en 5 kilo tung sølvboule.

Udtagelsen i KDY

Derfor var udtagelsen om KDYs plads en særdeles seriøs sag. OL sejlerne Michael Hestbæk og Lotte Meldgaard stillede op mod supertalent tvillingerne Rosendahl og Match Race skipperen og årets DM vinder Rasmus Viltoft. Hver især ville de med deres besætninger sikrer KDY topplaceringer i SAILING Champions League næste weekend. Men nu er der jo som bekendt kun en plads per klub, på start linjen.

Kampen var hård, men i sidste ende var det Michael Hestbæk, med gasterne Lucas Lier, Frederik Berg, Team Trifork´s skipper, ISAF Youth Match Racing World Championship mester Joachim Aschenbrenner, et frygtindgydende KDY hold.

Over fem sejladser var vi da også den tand bedre, end de tre andre, og sluttede med kun otte point. De tre andre var fuldkommen lige, og sluttede med 12 point til tvillingerne, 13 point til Viltoft, og så bundproppen Melgaard med 14 point.

Måske skulle Lotte ikke have udskiftet sin sædvanlige besætning med kæresten Jens Vestergaard? Lotte er lige kommet hjem fra kvinderne machrace tour - WIM Tour i Sheboygan, USA som hun vandt. Hjemme i Rungsted endte hun som bundprop.

De rigtige tabte

For SAILING Champions League er fjerdepladsen faktisk positivt, for havde de to vundet og skulle sejle for KDY, havde arrangementet manglet to kompetente nøglemedarbejder – Jens som "Dock manager" – ham der afvikler, hvem og hvornår, de enkelte besætninger skal sejle, i hvilke både – puslespillets kølige mester, og Lotte som TV-ekspert kommentator, hvor der forventes mange tv-seere fra de 16 nationer.

Se mere: sailing-championsleague.com